nb1.hu

Dárdai Bence egyből kezdőként debütált, Dárdai Pál a válogatottról és a jövőről beszélt

Kiütéses győzelmet aratott a Wolfsburg.

Dárdai Bence kezdőként mutatkozott be új csapatában, a Wolfsburgban.

A Bundesliga-együttes szombaton lejátszotta az első felkészülési meccsét, méghozzá a Wolfsburg környéki amatőr játékosokból álló csapat ellen. A 9-0-s győzelemből a 24-es mezben játszó Dárdai kezdőként vette ki a részét, az első félidőt töltötte a pályán, ami után 7-0-ra vezettek a wolfsburgiak.

Édesapja, Dárdai Pál mindeközben Bátaszéken lépett pályára egy pályaavató-mérkőzésen, és a közmédiának nyilatkozott – többek között a magyar válogatottról, valamint a saját és gyerekei jövőjéről is.

„Szeptemberig pihenek, utána elkezdünk meccsekre járni, nézni – mind a Hertha, mind a Wolfsburg, mind a magyar válogatott összecsapásait, ha az embernek van meghívása, szívesen megy. Sokat nem tudtunk beszélni Marcival. Még szabadságon van, szerdán csatlakozik a Herthához. Boldog, örül neki, hogy ott lehetett a tornán, jó a közeg, szeretik egymást a srácok. Azt gondolom, nem árt, hogy így alakult, mert így legalább a nagy elánnal reméljük, meglesz a világbajnoki kijutás, mert ez a fő cél. Eb-n voltunk, én azt gondolom, ez most így sikerült, a formaidőzítés. Szerencsével lehetett volna még egy meccset játszani. Szerintem Rossi évek óta jól dolgozik a srácokkal, a szurkolók meg vannak vele elégedve, a lényeg, hogy a gyerekeknek legyenek példaképeik, és most vannak.”

Dárdai Pál azt is tudja, mi lesz a feladata a Herthánál a következő szezonban.

Nekem szerződésem van, megbecsülnek, én már tudom, mi lesz a feladatom, de majd kommunikálják, nem az én dolgom ezt elmondani. Szeptembertől megyek majd vissza Berlinbe. Palkó és Márton jól érzi magát a Herthánál – Palkó haza akart menni, noha voltak nagyon jó ajánlatai, mindenképpen haza akart menni. Én erről nem is tudtam, ez a háttérben alakult így. Marci jól érzi magát a városban, magyar barátnője van, szép élete. Egyre több megkeresése van, tavaly konkrét ajánlatok is akadtak, ő maradni akart, de hogy most mit tesz majd, nem tudom. Nem szólok bele ezekbe, a lényeg, hogy ott, ahol vannak, jól érezzék magukat.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC