nb1.hu

Csoda- és villámgyors gól, a Vidi simán verte az őszi bajnok Paksot

Az NB I 17. fordulójának első mérkőzésén a Fehérvár 3-0-ra győzte le az őszi bajnok Paksot.

Gyorsan eldőlt a meccs: a Vidi már a 40. másodpercben vezetést szerzett, egy Gergényi-bedobást követő kavarodásnál a remek formában lévő Katona pöccintette a labdát a kapuba – 1-0. Két perccel később cserélniük kellett a paksiaknak, a csapatkapitány Szabó János kapott a combjához senkitől sem zavartatva, Szélpál váltotta őt. A 20. percben duplázta meg előnyét a fehérvári csapat: szenzációs támadással passzolták ki a vendégeket, a befejezés Kodróé volt – 2-0.

Az első félidőben kapufáig jutott a Paks, ám gólig sem ekkor, sem a második félidőben nem jutottak, holott megvoltak a helyzetei – tegyük hozzá, Tóth kiválóan védett a székesfehérváriaknál. Bognár György egyébként a szünetben kettőt cserélt, Böde mellett pályára lépett Szappanos, aki a kapuban a fiatalszabály miatt kezdő Simont váltotta. A 69. percben jött az újabb gól: Kodro volt eredményes, középről, 11 méterről lőtt a bal felsőbe – 3-0.

A lefújásig nem változott az állás, úgyhogy biztossá vált: az előző szezonban a kiesés ellen küzdő, a mostani bajnokság elején is beragadó Vidi az előző tíz meccséből nyolcat megnyerve a dobogón telel, és maximálisan megőrizte esélyét az aranyéremre. A paksiak 34 ponttal várják az élről a februári folytatást.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Fehérvár FC – Paksi FC 3-0 (2-0)

Sóstói Stadion, 4078 néző, v.: Bogár

Fehérvár: Tóth B. – Bese, Csongvai, Spandler, Gergényi, Schön (Berki, 90.) – Katona M. (Pető, 84.), Christensen (Rúben Pinto, 90.), Flores (Larsen, 90.) – Szabó L., Kodro (Kastrati, 79.)

Paks: Simon B. (Szappanos, a szünetben) – Kovács K., Vas G., Lenzsér, Szabó J. (Szélpál, 5.), Osváth – Papp K. (Szécsi P., 81.), Mezei, Balogh B. (Haraszti, 62.) – Szabó I B. (Böde, a szünetben), Könyves

gólszerző: Katona M. (1.), Kodro (20., 68.)

sárga lap: Christensen (45.), Kodro (59.), illetve Vas G. (30.), Mezei (58.), Beke P. (82., a kispadon), Kovács K. (87.), Böde (90+4.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC