nb1.hu

Csányi Sándor vezérként tekint Szoboszlaira

Csapatkapitányként még nagyobb a felelőssége a RB Leipzig játékosának. 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mögé fel tud sorakozni a magyar labdarúgó-válogatott.

Az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban az MLSZ első embere elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány véleménye megegyezett a nemzeti csapat játékosainak álláspontjával, mindannyian a RB Leipzig 22 esztendős középpályását javasolták a posztra.

„Jó néhányszor beszélgettem Dominikkel, egy érett fiatalember, és azt gondolom, mögé valóban fel tud sorakozni a csapat ugyanúgy, mint Szalai Ádám mögé” – utalt a válogatott pályafutását szeptemberben lezáró korábbi csapatkapitányra Csányi Sándor.

A sportvezető leszögezte, nagyon fontos a csapatkapitány szerepe, mert ő a pályán, a szövetségi kapitány pályán kívül van. Hozzátette, bízik benne, hogy Szoboszlai jó vezére lesz a válogatottnak.

Bízom benne, hogy a személyisége is ugyanúgy fejlődik, mint a játéka, és egyre jobb kapitány lesz

– hangsúlyozta Csányi Sándor.

A magyar válogatott márciusban az Észtország elleni felkészülési találkozón és a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőn is pályára lép.

Pénteken beszámoltunk róla, hogy Callum Styles sérülés miatt biztosan nem állhat Marco Rossi rendelkezésére a soron következő két mérkőzésen.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek