nb1.hu

Bolla Bendegúz: A korábbi meccsektől eltérően, már mi leszünk az esélyesek – reakciók

Csoboth Kevin nagy megtiszteltetésnek tartja Marco Rossi hívását.

Hétfőn találkoztak először a magyar válogatott tagjai Telkiben, ahol az észtek elleni felkészülési mérkőzésre, illetve a bolgárok elleni Eb-selejtezőre készülnek a játékosok. Az összetartás első napján edzés volt a program Marco Rossi tanítványainak, illetve Bolla Bendegúz és Csoboth Kevin az újságírók rendelkezésére is álltak.

„Hosszú idő után újra együtt a csapat, úgy gondolom, mindenki nagyon várta már. A második meccsünk már tétmeccs lesz, előtte, a felkészülési mérkőzésen próbálunk majd azzal a taktikával játszani, amellyel a bolgárok ellen szeretnénk” – mondta Bolla Bendegúz.

A svájci Grasshoppers 23 éves játékosa elmondta, hogy a csapatnak nagy esélye van, hogy továbbjusson az Eb-csoportból, de nem lesz könnyű feladat.

“Kicsit más lesz a felállás az előző mérkőzésekhez képest, azokon ugyanis úgy mentünk ki, hogy papíron nem mi voltunk az esélyesek. Most viszont mi számítunk annak, de ennek nem hiszem, hogy nyomást kellene jelentenie” – utalt arra, hogy az elmúlt időszakban magasabban jegyzett válogatottak ellen lépett pályára Marco Rossi együttese. 

Az Újpestben futballozó Csoboth Kevin először kapott meghívót a felnőtt válogatottba. A 22 éves támadó nagyon örült Marco Rossi hívásának és nagy megtiszteltetésnek tartja. Beszélt arról is, hogy édesapja Csoboth Róbert, aki tagja volt az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnok csapatnak, a behívó után elmondta fiának, hogy amikor hazatért Portugáliából “kicsit göröngyösen” kezdődött az itthoni pályafutása, de a küzdeni tudás és akarat meghozta az eredményét. 

“A kint töltött öt év alatt megtanultam a kemény futballt, illetve mentálisan fejlődtem sokat. Ez segített a hazaérkezésem után is” – mondta Csoboth, majd elmondta, hogy Szoboszlai Dominikkal jól ismerik egymást. Az utánpótlás-válogatottban és klubcsapatban is játszottak együtt.

“Ő olyan karakter, aki egyben tudja tartani a válogatottat” – vélekedett.

Mindkét játékos úgy hiszi, hogy az edzéseken mutatott teljesítménnyel kaphatnak játéklehetőséget a két mérkőzésen.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Március 23. 

19.30: Magyarország–Észtország

EURÓPA BAJNOKI SELEJTEZŐ

Március 27.

20.45: Magyarország–Bulgária

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC