nb1.hu

Bódi Ádám, Varga József és Lucas is kiemelkedő: interjú a Vasas mumusának a vezetőedzőjével

Várható még egy igazolás.

Kétgólos előnybe került a Kazincbarcika vasárnap a Vasas otthonában. Az 52. percben Pethő Bence háromra növelhette volna a vendégek előnyét, amivel eldőlhetett volna a három pont sorsa. A piros-kékek viszont magukra találtak és egyenlítettek. Erős Gáborral, a barcikaiak vezetőedzőjével beszélgettünk.

ELŐZMÉNYEK

Mindkét csapat játékoskerete jelentősen átalakult a nyáron, ami fontos tényező, mivel a Kazincbarcika az előző szezonban a Vasas egyik mumusa lett. Ősszel Angyalföldön 2-2-t játszottak, február végén pedig 1-1-et Kazincbarcikán. Előzetesen mindkét mérkőzésnek az angyalföldiek voltak az esélyesei, de az esélytelenebb csapat összesen négy pontot csent el tőlük. A Vasas a bajnokság végén 2 ponttal maradt le a második, így már feljutó helyen végzett ETO mögött.

A játékoskeretek mellett a szakmai stábokban is jelentős változások történtek. A hazaiakat az a Gera Zoltán irányította, aki az említett meccseken még nem volt a Vasas vezetőedzője. A Barcika irányítását Erős Gábor a nyáron vette át. A vasárnapi találkozónak ezúttal is a Vasas vágott neki esélyesebben.

MAJDNEM GYŐZELEM

Bőven benne volt a mérkőzésben, hogy megnyerjétek.
Érdekes játék a foci. Ha valaki a kezdés előtt azt mondja, hogy egy pontot szerzünk a Vasas otthonában, kiegyeztünk volna vele. Viszont az, hogy 2-2 lett a találkozó végeredménye, kicsit fájó, hiszen két góllal is vezettünk. Kétgólos előnyünk birtokában is voltak olyan lehetőségeink, amikkel lezárhattuk volna a találkozót. Természetesen, a Vasasnak is voltak további helyzetei, ezt nem vitatom. A döntetlen reális végeredmény, de fájó, mert kétgólos előnybe kerültünk a Vasas otthonában. Ezt azért nem sűrűn élhetik át a Fáy utcába érkező csapatok. Megvoltak a lehetőségeink a még szebb eredmény elérésére, de kihagytuk a helyzeteinket. Összességében viszont elégedett vagyok a szerzett egy ponttal. Büszke vagyok a csapatomra. Erre a játékra és erre az eredményre lehet építeni.

Mi kellett a leginkább ahhoz, hogy kétgólos előnybe kerüljetek? És mi kellett volna a leginkább ahhoz, hogy a Vasas ne egyenlítsen? Pláne ne, elkerülhető gólokkal.
Teljesen egyetértek, mert tényleg elkerülhető gólokat kaptunk. Az elején teljesen koncentráltak voltunk. Az első félidőben a hazaiaknak Tóth Milán révén egy nagy gólszerzési lehetőségük volt. Nekünk viszont voltak lövéseink és további támadásaink. Jól védekeztünk, labdaszerzés után jól futballoztunk. A játékunk rendben volt. A kreatív játékosaimtól azt kértem, bátran vállalják fel, amit tudnak. Ezt meg is tették. Ezeknek köszönhetően tudtuk megszerezni a kétgólos előnyünket. Előbb említettem, hogy voltak lehetőségeink további gólszerzésre. Valószínű, hogy 3-0-ról már nem álltak volna fel a hazaiak. Pethő Bence előtt hatalmas lehetőség adódott, amikor Jova Leventétől megszerezte a labdát. Három a kettő elleni lehetőségeink is voltak. Újjáalakuló csapatunk van, velem más rendszerben játszunk, csiszolódnunk kell. Fiatalok alkotják a keretünket, de van három rutinos futballistánk is.

Ha megnézzük az NB II-es mezőnyt, akkor azt gondolom, hogy az egyik, ha nem a legfiatalabb csapatunk van. A védelmünkben 2002-es, 2003-as születésű játékosok vannak. Ebbe a csapatrészbe Debreceni Ákost igazoltuk, de nemrég még ő is U21-es válogatott volt. A bal oldali védőnk, Demeter Milán pedig 2005-ben született. Eljön az idő, amikor ezt a szegmensét is rendbe tudjuk tenni a játékunknak. Szép sikereket érhetünk el a bajnokságban.

A JÁTÉKOSOK

A játékoskeretetek készen van már?
Lehet, hogy még nem. Ha lesz rá lehetőségünk, akkor egy futballistát még mindenképpen szeretnénk megszerezni, ha minket választ és meg is tudjuk fizetni. Több játékos viszont nem fog érkezni, mert ezt leszámítva megvagyunk.

Bódi Ádám, Varga József és Lucas a három általad említett rutinos játékos. Mit és hogyan segítenek a hétköznapokon a többieknek, amikor nem vagytok láthatóak a közvélemény számára?
Nagyon becsületesen dolgoznak, igazi példaképek a fiataljaink számára. A tehetségeinknek nagy dolog, hogy ilyen kvalitású futballistákkal tudnak együtt edzeni és játszani. Emberileg is olyanok, hogy mindenben segítik a fiatalokat.

Nem véletlenül választottam őket. Nagyon fontos, hogy az öltözőt milyen játékosok alkotják, és most nem csak a focitudásról beszélek, hanem az emberi tulajdonságokról is. Mindenben kiemelkedőek.

EMLÉKEZTETŐ

NB II, 2. FORDULÓ

VASAS-KAZINCBARCIKA SC 2–2

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1762 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Ring Kevin)
VASAS: Jova L. – Ódor (Könyves, a szünetben), Pávkovics, Baráth B. (Ilyinbor, 12.), Otigba, Mamusits (Girsik A., a félidőben) – Doktorics, Hidi M. S., Urblík J. (Rácz B., 85.) – Tóth M., Radó. Vezetőedző: Gera Zoltán
KAZINCBARCIKA: Fadgyas – Csatári (Ternován, 90+3.), Polgár K., Debreceni Á., Demeter M. – Lucas, Varga J. – Szabó M. (Herjeczki, 66.), Kártik, Bódi Á. (Pintér Á., 66.) – Pethő B. (Katona I., 85.). Vezetőedző: Erős Gábor
Gólszerző: Otigba (71.), Radó (80.), ill. Pethő B. (18.), Kártik (45+3.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC