nb1.hu

Böde újra az NB I-ben: nem jött vissza minden az álmaiból

A 90. percben volt egy lövése is.

Vereséggel tért vissza a Paks kispadjára a héten kinevezett Bognár György. A tolnaiak a Mezőkövesdtől kaptak ki hazai pályán 2-0-ra. A találkozón Böde Dániel is újból élvonalbeli lehetőséghez jutott.

Böde a 2022-/23-as kiírás elején nagyon keveset játszott. Ezért előbb a szerződése felbontását kezdeményezte (megtörtént), majd mégis maradt a klubnál. Az első csapat menedzsereként és az NB III-as gárda játékosaként folytatta. A harmadosztályú kalandjairól, benne az 5 mérkőzésre szóló eltiltással járó, legendás kiállításáról, ebben a bejegyzésünkben írtunk.

Bödét a Kövesd ellen a 66. percben cserélte be Bognár György Hahn János helyett. Utoljára augusztus 14-én, a Honvéd ellen lépett pályára NB I-es meccsen.

Mikor vezetőedzője becserélte, eredeti posztjára erőcsatárnak, már kettővel mentek a vendégek. A paksi ikon eddig hét gólt szerzett a pályafutása során a kövesdiek ellen. Most viszont ő sem tudott eredményes lenni a hazaiak közül.

Bödét elsősorban beadásokkal és magas labdákkal keresték a társak. A 90. percben volt egy lövése, az a blokkról a szögletre vágódott. Varga Barnabásra jöttek ki a tolnai helyzetek a hajrában, ezek kialakításából Böde is alaposan kivette a részét. Riccardo Piscitelli viszont mindent védett.

Böde a meccs utáni, M4 Sportnak adott nyilatkozatát azzal kezdte, hogy nem lazsált, ameddig távol volt az első csapattól:

Ez idő alatt elég sokat dolgoztam, sokat edzettem, de nem jön vissza teljesen az, amit álmodik az ember

– kezdte Böde.

„A 25 percet fizikailag jól bírtam, inkább mentálisan visel meg így, meccs után. Az utolsó 25 percben ívelgettük fel a labdákat, hátha lecsorgókból vagy egy csúsztatásból eredményesek tudunk lenni. Helyzetünk is volt, de gólt sajnos nem tudtunk rúgni. Tudtuk, hogy jól védekeznek és jól kontráznak, a gólt is abból kaptuk, utána meg még jobban beálltak védekezni és már csak erőlködés maradt a részünkről”

A Paks a következő körben a Puskás Akadémiához látogat, majd fogadja a Zalaegerszeget.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC