nb1.hu

Bizakodik a Szeged edzője, Csertői vegyes érzésekről beszélt

Több NB II-es gárda játszott edzőmeccset.

Az NB II-es Honvéd a szintén másodosztályú Csákvárral játszott edzőmeccset vasárnap. A mérkőzésen a csákváriak szerezték meg a vezetést a 42. percben, ekkor Nagy Zoárd volt eredményes. A második félidőben a kispesti csapat tizenegyest kapott, ezt Lőrinczy értékesítette, ezzel pedig beállította az 1-1-es végeredményt.

„Élesebbnek tűnt az ellenfél a mérkőzés elején, után viszont háromszor is a kapusra vittük a labdát, ebből azonban nem született gól. Erőssége a Csákvárnak a pontrúgások, a gólt is ebből kaptuk, élesedett a feszültség is, és a második félidőben nyomás alatt tartottuk a fegyelmezetten védekező ellenfelünket. Ki is tudtunk egyenlíteni, amely után a srácok próbálták a végjátékban megnyerni a meccset, de ott több volt a hiba, a győztes gól megszerzéséhez pontosabban kellett volna játszani. Az eredmény nem jó, hiszen minden meccsen nyerni akarunk, azonban szép támadásokat vezettünk, látványos akcióink voltak. Igaz, kihagytuk a helyzeteket és ez baj. A felkészülési meccsek egészét tekintve vegyesek az érzéseim, tudtunk nagyon jól, meg rosszul is játszani, jobb lenne, ha mindig hoznánk és stabil, jó szintet és időnként pedig annál is jobban futballoznánk, erre kell törekednünk a bajnokságban” – idézi a Honvéd edzőjét, Csertői Aurélt a fővárosi klub hivatalos oldala.

A Szeged az NB III-as Tiszakécske ellen tartotta a főpróbát. A Tisza-partiak 2-0-s győzelemmel hangoltak a másodosztályra, a gólokat Mohos Barnabás és Papp Áron lőtte.

„Úgy gondolom, jó úton haladunk! Az egész mérkőzés során igyekeztünk minél többet birtokolni a labdát. Örülök, hogy számos helyzetet kialakítottunk és nem kaptunk gólt. A labdával szembeni játékunkra is összpontosítanunk kell, nem spórolhatunk meg egyetlen lépést sem, mert sokszor ezen múlhat egy-egy mérkőzés. Rengeteg pozitív dolgot láthattunk ma, de néhány olyan elemet is, amely még javításra szorul. A csapat folyamatosan fejlődik. Jó alapra építhetünk, hiszen a tavalyi szezont idézi a kiváló erőnlét és a fegyelmezett védekezés, ugyanakkor mindezek mellett egyre több helyzetet teremtünk, ami örömteli”értékelt Michael Boris, a szegedi gárda mestere.

Az Ajka a Tatabánya elleni összecsapást 2-1-es diadallal zárta. A győztes csapatban Pantovics és Jagodics volt eredményes, míg a tatabányai találat Szegleti nevéhez fűződik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC