nb1.hu

Balogh Botond: „A magyar játékosok egyénileg jobbak”

Az MLSZ Egyenesen című sorozatának újabb állomása Olaszország volt, ahol Balogh Botond, az olasz másodosztály bajnoki címét megszerző Parma magyar válogatott légiósával készült hosszabb interjú. Az MTK ifiakadémiáján nevelkedett 21 éves védő elárulta, szereti az olasz ételeket, de kicsit már sok a tésztából.

„Az első pillanattól kezdve nagyon pozitív benyomásom volt az olasz városokról, az olasz emberekről, mert nagyon jól fogadtak minket, egyáltalán nem néztek le minket, vagy nem néztek úgy ránk, hogy külföldiek vagyunk, hanem mindenki segítőkész volt.”

Balogh körbevezette a stábot a városban, ahol korábbi lakhelyét, kedvenc éttermét és zöldségesét is megmutatta. A fiatal hátvéd elárulta, hogy a Parma a 2019-es U17-es Európa-bajnokság előtt figyelhetett fel rá, amikor a magyar utánpótlás-válogatottban pályára lépett.

Az áttörés szerintem az Eb volt Írországban, mert ott mind a csapatnak jól ment, mind egyénileg jól játszottam azon a pár meccsen.

Balogh Botond öt éve Kosznovszky Márkkal együtt került a Parma U19-es csapatához, akivel megfogalmazták a két ország közötti különbséget.

„Technikailag Magyarországon sokkal jobb játékosok voltak, mint abban az U19-es csapatban. Úgy éreztük, hogy a magyar játékosok egyénileg jobbak, viszont az a mentalitás, ahogyan ők minden edzésbe belementek, az volt a legnagyobb különbség és szerintem ebben tudtunk a legnagyobbat fejlődni.”

Mauro Pederzoli, a Parma sportigazgatója dicsérte a magyar válogatott védőt.

Botond teljes mértékben illeszkedik a Parma filozófiájába: fiatal, tehetséges, külföldi játékos, aki ifi pályafutásának utolsó szakaszát velünk töltötte, és már korán átkerült az első csapatba.

Botond teljes körű, modern védőjátékos, mert megvan a fizikuma és az állóképessége, ugyanakkor technikás is, tehát kiveszi a részét a játék felépítéséből. Igazából minden olyan sajátossága megvan, amit mi egy játékosban keresünk.

A teljes anyag itt megtekinthető:

„Akkor megnyugszol és tudod, hogy nem vagy egyedül” – Szoboszlai számít a szurkolók bizalmára

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC