nb1.hu

Balhé volt a Kazincbarcika-Honvéd meccsen: mindkét csapat közleményt adott ki

A rendőrség és az MLSZ is vizsgálatot indít.

Az NB II vasárnapi játéknapján a Kazincbarcika-Honvéd mérkőzés végeredménye 1-0 lett, a találkozó egyetlen gólját Pinte Patrik szerezte az 52. percben. A második játékrészében egy rövid ideig félbeszakadt a meccs, mivel a vendégszektorban balhé tört ki.

Lelátói botrány miatt szakadt félbe a Kazincbarcika-Honvéd bajnoki találkozó

Az esettel kapcsolatban előbb a hazaiak adtak ki egy közleményt, amelyet változtatás nélkül közlünk:

„A Kolorcity Kazincbarcika SC – Budapest Honvéd mérkőzésen történt rendkívüli esemény kapcsán a Kolorcity Kazincbarcika Sport Club belső vizsgálatot indított. Emellett a Magyar Labdarúgó Szövetség rendelkezésére bocsátott minden olyan videófelvételt és fotót, ami a történtek mielőbbi pontos feltárását segíti elő. A belső és az egyéb vizsgálatok jelenlegi szakaszában az ügy kapcsán további információkat nem tudunk megosztani a közvéleménnyel.

Ugyanakkor szeretnénk hangsúlyozni, hogy klubunk elítél mindenfajta rasszista megnyilatkozást, s a vendégszurkolók egy csoportjának rasszista és erőszakos cselekedeteit; továbbá azt is, hogy a rendbontás helyreállítása során a biztonsági személyzet – a klub szerződéses partnere – vélhetően aránytalanul lépett fel.

Ezért elnézést kérünk azoktól a szurkolóktól, akiket az incidens során vétlenként ért kellemetlenség, mert rasszista és erőszakos cselekményeknek eddig sem volt, és nem is lesz helye sportlétesítményeinkben.

Szeretnénk, ha klubunkat, csapatainkat nem ezen ügy alapján ítélnék meg, mert a Kolorcity Kazincbarcika Sport Club mérkőzésein a családok, gyerekek, szimpatizánsok és szurkolók eddig biztonságban, nyugalomban és békességben vehettek részt. S a jövőben is erre fogunk törekedni, a belső- és egyéb vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve.

A történtek kapcsán a rendőrség is vizsgálatot indított, ennek kapcsán a B-A-Z Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya illetékes.”

A kispestiek is megosztottak egy kommünikét, amelyet szintén változtatás nélkül ismertetünk:

„Sajnálatos módon a pályán kívül történt események szolgáltatnak igazán beszédtémát a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika–Budapest Honvéd mérkőzés kapcsán, ugyanis 76 perc játék után a találkozó bő tíz percre félbeszakadt a vendégszektorban történtek miatt.

A szurkolóink és a helyi biztonsági szolgálat közötti verbális incidenst követően könnygázzal fújták le a nézőket a rendezők, miközben a vendégszektorban gyerekek, nők és idősebb drukkerek is tartózkodtak. A felvételeken látható, ahogy az egyik drukkerünk éppen felsegít a földről egy biztonsági őrt, miközben érkezik egy másik, megkülönböztető mellényt viselő személy, aki hátba rúgja a kispesti szurkolót. Klubunk álláspontja szerint elfogadhatatlan a biztonsági szolgálat aránytalan fellépése, a szezon eddigi 15 idegenbeli mérkőzése során sehol sem tapasztaltunk ilyen típusú, szükségtelen agressziót.

Az erőszakos fellépést követően sajnos végképp elszabadultak az indulatok, amit a tiltott kényszerítő eszközökkel (könnygáz, vipera) felszerelkezett biztonságiak nem tudtak megfékezni. Ennek következtében több szurkolónk is bejutott a játéktérre, ami szintén elítélendő és nem lehet része egy futballmérkőzésnek.

A történtek kapcsán a rendőrség és az MLSZ (klubunk ellen is) vizsgálatot indít, melynek eredményéről a későbbiekben tudunk beszámolni.

Egyúttal bízunk benne, hogy a jövőben a futball kerül a főszerepbe, hiszünk abban, hogy a vasárnap történtek kirívó esetet jelentenek, hiszen közös érdekünk, hogy szurkolóbarát légkörben játszott, sportszerű meccseket lássunk a magyar pályákon.”

Amennyiben lesz új fejlemény, akkor tájékoztatni fogjuk az olvasóinkat. 30 fordulót követően a KBSC a nyolcadik, a Honvéd pedig a kilencedik helyen áll a másodosztályban.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC