nb1.hu

Bajnokok Ligája: Diego Simeone vs. Willi Orbán

Bemutatkozik az új BL-ben az RB Leipzig is.

A magyar futballszurkolók számára újabb izgalmas pillanatok következnek a Bajnokok Ligájában. Szoboszlai Dominik gólt szerzett kedden a Liverpool színeiben az AC Milan elleni 3-1-es győzelem alkalmával, de most Gulácsi Péter és Willi Orban csapata, az RB Leipzig készül pályára lépni a szezon első BL-mérkőzésén.

ELŐZMÉNYEK

A lipcseiek csütörtök este a spanyol Atlético Madrid vendégei lesznek. A „Matracosok” már háromszor jutottak el a Bajnokok Ligája döntőjébe, de mindhárom alkalommal elbukták a trófeát. A legutóbbi két fináléban Diego Simeone irányítása alatt a városi rivális Real Madrid győzte le őket. Simeone vezetésével az Atlético azonban több nagy sikert is elért, köztük két spanyol bajnoki címet, két Európa Liga-győzelmet, két Európai Szuperkupa-diadalt, valamint egy spanyol kupagyőzelmet is.

Az Atlético jelenleg a La Liga harmadik helyén áll. A legutóbbi mérkőzésükön a Valencia elleni 3-0-s győzelem alkalmával Julian Álvarez megszerezte első gólját a madridi klub színeiben. Az argentin támadóért 75 millió eurót fizetett a klub, és további 20 millió euró kifizetése is esedékes lehet bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A német Bundesligában az RB Leipzig is harmadik helyen áll. Az első fordulóban papírforma győzelmet arattak a Bochum ellen 1-0-ra, de az igazi szenzációt a Bayer Leverkusen elleni 3-2-es idegenbeli győzelmük hozta. Ugyanakkor csalódást keltett a hazai pályán az Union Berlin elleni 0-0-s döntetlen.

A mérkőzés felvezetéseként mindkét klub sajtótájékoztatót tartott.

ATLÉTICO MADRID

Simeone személyes várakozásai a BL-ben

„Ez a 12. alkalom, és a klub, valamint a szurkolók számára is hatalmas lépés volt, hogy idáig eljutottunk. Minden nap egyre magasabb szintre kell helyeznünk magunkat, többet kell elvárnunk, de közben lépésről lépésre kell haladnunk.”

Álvarez beilleszkedése

„Egy kedves, szorgalmas fiú, biztos vagyok benne, hogy sok fontos dolgot ad majd nekünk. Rövid nyaralása volt, kevés edzés, aztán a válogatottal volt, majd visszatért… Segítenünk kell neki, és szükségünk van rá a legjobb formájában. Sokat fogunk várni tőle, mert tudjuk, mire képes. Láttuk a másnapi gólját, reméljük, hogy ez csak az első volt a sok közül.”

Az ellenfélről

„Jól működő csapat, különböző stílusú mérkőzéseket játszottak. A Leverkusen ellen védekeztek és kontráztak, míg az Union Berlin ellen egész meccsen támadtak gyors játékosokkal, és nyomást gyakoroltak. Majd meglátjuk, melyik verzióval találkozunk.”

Fotó: Frente Atlético

RB LEIPZIG

Marco Rose vezetőedző várakozásai

„A saját játékunkat akarjuk játszani – van egy futballfilozófiánk. Természetesen az Atlético stadionja egy oroszlánbarlang, a szurkolók, a játékosok és az edző mind szenvedélyesek. Az Atléticónak egyértelmű taktikai identitása van, és könnyedén alkalmazkodik az ellenfelekhez. Fel kell készülnünk a légkörre, de hinnünk kell a formánkban és a képességeinkben. Türelmesnek kell lennünk, és bizonyítanunk kell az állóképességünket, mert az Atléticónak sok gyors játékosa van a széleken, ami komoly feladat elé állít minket. Nagyon örülnénk, ha három pontot hoznánk haza Lipcsébe.”

Willi Orban tapasztalatai és várakozásai

„Sok tapasztalatunk van a Bajnokok Ligájában, a játékosaink évek óta játszanak ezen a szinten. Tavaly jól teljesítettünk a Real Madrid ellen, így már hozzászoktunk az ilyen intenzív légkörhöz. Az Atlético egy küzdős csapat, nem elég hátul megállítani a gólokat, egy egységként kell szorosnak maradnunk. Egyik új igazolásuk, Robin Le Normand, nagy erősítés számukra.”

Mire lesz elég?

Marco Rose és a lipcseiek tele vannak várakozással az első Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. Az Estadio Metropolitano mindig különleges helyszín, és a hazai szurkolók hatalmas lelkesedéssel várják a mérkőzést. Az RB Leipzig játékosai készen állnak, hogy felvegyék a ritmust, és megmutassák, hogy komoly ellenfelei lesznek az Atlético Madridnak ebben a fontos párharcban.

Vajon sikerül-e Gulácsi Péteréknek meglepni az Atlético Madridot, és három ponttal térnek haza Lipcsébe? Az biztos, hogy egy izgalmas és kemény összecsapás vár ránk!

A találkozó csütörtökön 21 órakor kezdődik!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC