nb1.hu

Az ETO 20 éves középpályása Marco Rossi figyelmét is felkeltette

A hétvégén gólpasszal járult hozzá a Vidi legyőzéséhez.

Tóth Rajmund nevét nemrégiben ismerte meg a hazai futballvilág jelentős része. A győrújfalui kötődésű középpályás 11 éves kora óta az ETO igazolt futballistája. A zöld-fehéreknél végigjárta a szamárlétrát, az első csapatban 2022/23-ban mutatkozott be, tavaly az NB II-ben 23-szor lépett pályára az ezüstérmes csapatban. A 20 éves védekező középpályás a kisalfold.hu-nak adott interjújában a két osztály közti különbség mellett a céljairól is beszélt.

„Ahogy mondani szokták: az NB I egy másik kávéház. Nagyon érezni, itt magasabb a színvonal, sebességben, intenzitásban, taktikában többet kell nyújtani, mint az NB II-ben.”

Azt túlzásnak gondolom, hogy berobbantam volna a magyar élvonalba, inkább úgy fogalmazok, az eddigi mérkőzéseken igyekeztem jó teljesítményt nyújtani, ami olykor sikerült is.

A fiatal labdarúgó az idei szezonban minden mérkőzésen kezdőként lépett pályára a győrieknél, és az ETO szurkolói őt választották meg szeptember legjobb játékosának.

„Leírhatatlan érzés, büszke vagyok magamra, hogy ezt elértem, de hozzáteszem: ehhez kellett a csapattársak segítsége is. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a bizalmat és a tőlük felém áradó szeretetet.”

Tóth Rajmund teljesítményére a hírek szerint felfigyelt Marco Rossi szövetségi kapitány, ugyanakkor az U21-es magyar válogatott keretében nem szerepel a neve.

„Én is hallottam több forrásból, hogy figyel a kapitány, amit óriási megtiszteltetésnek érzek. Bevallom, meglepett, hogy az U21-be nem kaptam meghívót, noha kicsit számoltam vele. Mint legutóbb kétszer, ezúttal is biztonsági tartalék vagyok. Nem élem meg kudarcként, nem tör le, inkább arra sarkal, hogy még jobban dolgozzak.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC