nb1.hu

Az Ajaxhoz igazolt a 16 éves magyar tehetség

Világhírű akadémián pallérozódhat tovább.

 

Kovács Bendegúz az Ajaxhoz szerződött – számolt be róla közösségi oldalán a tehetséges magyar játékos édesapja, Kovács Ottó:

„Többek között Johan Cruijff, Marco van Basten, Zlatan Ibrahimovic vagy Varga Zoltán, Fischer Pál és Schön Szabolcs után a 2023/24-es szezonban Kovács Bendegúz is a holland labdarúgás leghíresebb és legnépszerűbb egyesületének, a 36-szoros bajnok és 4-szeres BEK/BL-győztes AFC Ajax Amsterdamnak a játékosa lesz.

A svájci kutatóiroda, a CIES (Sporttanulmányok Nemzetközi Központja) Football Observatory tanulmánya szerint az Ajax rendelkezik az európai futball legsikeresebb ifjúsági akadémiájával. A felmérés szerint Európa legjobb 31 ligájában jelenleg 85 olyan játékos szerepel, aki az amszterdami klubnál töltött legalább 3 évet 15 és 21 éves kora között. Az előző évben is az Ajax végzett az élén 81 játékossal.

Ehhez az akadémiához, az U17-es csapathoz csatlakozik a következő szezontól a 16 éves Kovács Bendegúz.

Hálás köszönet illeti azokat, akik ebben a szép sikerben szerepet vállaltak! Bendegúz eddigi klubjainak: a FIATAL GYÉMÁNTOK Sport Klubnak, a Debreceni VSC-DLA-nak, az ARC Alphen aan den Rijnnak! Külön köszönet az egyéni fejlesztésért a Wooter Academynek és a Tisza Talent Managementnek! Legnagyobb elismerésünk Nordin Wooternek és Kevin Ruiternek! Köszönet még Tisza Tibornak, Vona Orsolyának és Nick Costernek! Ezzel egy újabb szakasz kezdődik Bendegúz pályafutásában, újabb nagy célokkal!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC