nb1.hu

„Átúszom a Dunát, ha továbbjut a magyar válogatott”

A német szurkolók elismerik Gulácsit, de újabb KO-ra számítanak.

Szerdán ellepték a törökök a stuttgarti szurkolói zónát, ami nem meglepő, hiszen rengetegen élnek Németországban. A Georgia elleni mérkőzés pedig népünnepélynek bizonyult, hiszen a törökök remek játékkal 3-1-re nyerni tudtak.

De a több ezer ember között fel-feltűntek a kifejezetten jó hangulatban egymással bandázó magyar szurkolók. Nem lehetett nem észrevenni a 40 centis nemzeti színű sapkát viselő Gergőt. „Abszolút nem befolyásolja a lelkesedésünket, hogy a csapat kikapott az első meccsen. Örülünk annak, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Most kell egyet nyerni, majd még egyet, aztán hat ponttal továbbjutni. Nem sikerült jól az első mérkőzés, de a realitásokat figyelembe kell venni, és örülni kell annak, hogy itt vagyunk. A kezdőcsapatot illetően én nem számítok nagy változásokra.”

Torghellét kell másolni

A szurkolónak rögtön eszébe jutott az a 2004 június 6-i meccs, amelyen 2-0-ra nyert Magyarország Kaiserslauternben. „A németeknek mi vagyunk a mumusai, elég csak Torghelle Sanyira gondolni, aki kettőt vágott nekik. De a Nemzetek Ligájában is jó eredményeket értünk el ellenük. A németek tartanak tőlünk, biztos vagyok benne. Persze, sok szerencse is kell ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el.”

magyar szurkolók Stuttgart

Hogy tartanának? Gyorsan meg is kérdeztünk egy Kroos-mezes hazai szurkolót, aki nem sok esélyt ad a mieinknek. „Most egy újabb vereség következik Magyarország számára, sajnálom, hogy ezt kell mondanom. Nagyon magabiztos vagyok azok után, ahogyan Skócia ellen futballozott a csapat. Három-négy gólt fog kapni a magyar csapat a németektől. De inkább négyet” – ez a különbség már a skótok ellen is megvolt, akiket 5-1-re kiütöttek Havertzék.

„Németország eléri a döntőt”

A két válogatott legutóbbi három összecsapása két döntetlent és egy magyar győzelmet hozott, ez mindenképp adhat egy kis reményt, de nem a német drukker szerint. „Emlékszem, amikor az előző Eb-n Németországban 2-2-t játszott egymással a két csapat, de most mások a szerepek. A német válogatott teljesen más jelen pillanatban, és nagyon jó esélyei vannak, hogy legyőzze a magyarokat.”

A szurkoló, akit Normannak hívnak, igencsak optimista lett a nyitómeccs óta: „Végső győzelem? Az Eb előtt nem tudtam, mire számíthatok pontosan, de most, a skót meccs után egészen biztos vagyok abban, hogy Németország eléri a döntőt. Főleg, miután láttam az angolok és a franciák formáját. Nem igazán játszottak jól.”

Megkérdeztük, ő mit tenne a magyar kapitány helyében. „Nem könnyű.”

Megpróbálnám megúszni kapott gól nélkül, ameddig csak lehet, és kontrákkal próbálkoznék, hátha lesz egy lehetőségem. Egy biztosnak tűnik, Németország fogja uralni a mérkőzést.

Ismerem Szoboszlait, Gulácsit, ők a magyarok sztárjátékosai, de rajtuk kívül is vannak remek futballisták a magyar csapatban. De a német válogatottban, természetesen jobb játékosok vannak, akik bármelyik pillanatban villanhatnak.”

Ezek után egy gyors tippet kértünk több magyar szurkolótól is a gólszerzőkre és a végeredményre, név szerint tőlük: Galci, Séra Róbert, Séra Dénes, Séra Pongrác, Ádám, Bálint, Krisztofer és Patrick.

„3-1-re megverjük a németeket – Szoboszlai, Sallai és Varga Barnabás góljaival.”

„Varga Barnabás kettőt lő, egyet Szoboszlai.”

„Szerintem 2-2 lesz a végeredmény, bár a 2-1-nek jobban örülnék. Szoboszlai és Sallai egyaránt betalál.”

„2-1 hazai. Úgy értem, a magyarok nyernek. Varga Barni kettőt fog lőni.”

„Mindegy, csak gól legyen. Örülni kell az Eb-nek. Hajrá, Magyarország!”

„2-1-re nyerünk Schäfer és Szoboszlai góljaival.”

„2-1-re győzünk, az előző csorbát mindenképp ki kell köszörülnünk, ezért nyernünk kell a németek ellen.”

magyar szurkolók Stuttgart

A kezdőről az egyik magyar azt mondta – amibe egy kis nyelvbotlás is belefért: „Szalai Attilát le kell váltani Dárdai Palira, Fiolát pedig Bolla Bendegúzra.”

Negyeddöntő, elődöntő?

A magyarokat ezek után szembesítettük a német fanatikus véleményével, aki ugye 4-0-s német győzelmet vizionált. „Ébredjen fel az álmaiból!” – üzent a magyarok szószólója. „Idegenben jó az iksz. Megbeszéltük az egyik eladó sráccal, hogy az mindenkinek jó. Egy ponttal ráfordulunk az utolsó körre, megverjük a skótokat, és megyünk tovább a kieséses szakaszba.”

Majd rákezdtek „Az éjjel, soha nem érhet véget” című kedvelt dalra.

Végezetül fogadalmat kértünk a szurkolóktól. Ha bejutunk a 16 közé, akkor megfogadom, hogy: „Továbbmegyünk a negyeddöntőbe!”, „bejutunk az elődöntőbe”, „Pesten az Erzsébet-hídnál átúszom a Dunát”, „Én meg levideózom őt.”

„Ria, Ria, Hungária!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC