nb1.hu

Áll a bál Amerikában, botrányos sportigazgatót neveztek ki Sallóiékhoz

A Sallói Dánielt is foglalkoztató Sporting Kansas City a múlt héten jelentette be, hogy Gavin Wilkinson lett a klub új sportigazgatója.

Az 50 éves szakembernek balhés múltja van, a kinevezése miatt pedig felháborodtak a Kansas szurkolói, a Cauldron szurkolói csoport például közleményben tiltakozott a döntés ellen – írja a Jenkifoci.

Wilkinson korábban a Portland Timbers férfi és a Portland Thorns női csapatánál is dolgozott. A Thornsnál többen is panaszkodtak arra, hogy a korábbi vezetőedző, Paul Riley szexuálisan zaklatta a játékosokat, ám Wilkinson igyekezett eltussolni az ügyet, és hasonló volt a helyzet a Timbers volt csatára, Andy Polo esetében is: a támadó 2022-ben bántalmazta a feleségét, de Wilkinson az MLS szabályainak ellentmondva 9 hónapig nem jelentette az esetet.

Polo felesége később arról beszélt, hogy a Portland vezetése nyomást próbált gyakorolni rá, hogy ne tegyen feljelentést a férje ellen.

„Az emberek azt mondják, második esélyt kell adnunk, de az igazság az, hogy Wilkinson eldöntötte: hét éven keresztül egyszer sem mondja el azt, amit Paul Rileyról tudott. Nem hiszem, hogy szükségünk van egy ilyen emberre a klubnál” – mondta a Sporting Kansas City női csapatának képviseletében Carrie Davis.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC