nb1.hu

A Vidi vezetőedzője parádézott, a DVTK szakmai vezetőjének meg igaza lett

Hámori Luca olimpikont is éltették a drukkerek.

A Fehérvár FC és a DVTK is döntetlennel kezdte a bajnokságot. A diósgyőriek otthon játszottak 2-2-t a nemzetközi kupaszereplő Pakssal, míg a fehérváriak Kecskeméten értek el 0-0-s döntetlent. A DVTK vezetőedzője, Vladimir Radenkovics a meccs előtt azt mondta, hogy szerinte a megfelelő minőségű meccsritmus segíti azokat a csapatokat, amelyek kijutottak a nemzetközi porondra.

KIEGYENLÍTETT JÁTÉK

A Fehérvár már a mérkőzés elején vezetést szerzett egy jól kivitelezett szögletvariációból. Christensen jobbról lőtte be a szögletet, középen Gradiser pörgette tovább a labdát az ötös jobb sarkától, majd érkezett Szerafimov, aki kissé jobbról, 6 méterről fejelt a kapu bal oldalába (1-0).

A Fehérvár FC a 22-szeres magyar válogatott futballista iránt is érdeklődhet

Hiába került hamar hátrányba a DVTK, a játékosok nem omlottak össze a gyorsan kapott gól után. Fordulatos játék után Varga remekül indította a jobbszélen Klimovicsot, aki laposan középre adott, majd Franchu a védők gyűrűjéből, az ötösről lőtt a kapuba (1-1).

Az első félidőben nem született több gól. A hazaiak kissé többet kezdeményeztek, de igazságos volt a döntetlen az első félidő végén.

PETŐ REMEK CSERÉI

A 62. percben Holdampf 5 méteres lövését Tóth védte, ami döntő momentumnak bizonyult. Tizenhárom perccel később Holdampf mellől Christensen indította Babos Bencét (nyitóképünkön – a szerk.), akit Sanicanin nem vett komolyan, így a fehérvári tehetség kissé jobbról, tíz méterről jobbal a hosszú sarokba lőtt (2-1).

Két NB I-es csapat is érdeklődik a Vasas 16-szoros magyar válogatott támadója iránt

Az utolsó percben a közönség Hámori Luca olimpikonunkat éltette, amikor Katona Mátyás bebiztosította a fehérváriak sikerét. A Vidi reménysége Gerát zavarta meg a vendégek tizenhatosánál, majd a védők között 10 méterről, kissé balról, okosan a jobb sarokba emelte a labdát a kifutó kapus mellett (3-1).

Pető Tamás két cserejátékosa is gólt szerzett, így eddig jó döntésnek tűnik, hogy a nyáron őt nevezték ki a Fehérvár vezetőedzőjének.

NB I, 2. FORDULÓ

Fehérvár FC–Diósgyőri VTK 3–1

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3063 néző. V: Pintér

Fehérvár: Tóth – Melnyik, Spandler, Serafimov, Bedi – Larssen – Pető (Babos, 71.), Christensen (Simut, 93.), Csongvai, Kovács M. (Katona, 58.) – Gradisar.

Diósgyőr: Odyntsov – Gera, Lund, Chorbadziyski, Sanicanin – Vallejo (Holdampf, 6.) – Huszár (Pozeg Vancas, 60.), Klimovich (Bényei, 72.), Franchu (Ferencsik, 72.), Varga Z. – Rakonjac (Edomwonyi, 60.).

G.: Szerafimov 1., Babos 75., Katona Mátyás 90+4., ill. Franchu 20.)

Sárga lap: Gradisar 11., ill. Varga Z. 87.

FRISSÍTÉS: 19.54: EDZŐI NYILATKOZATOK

Vidi-DVTK: minden edző álma teljesült

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC