nb1.hu

A Vidi mestere a bajnoki célokról és Kodro átigazolásáról is beszélt

A tavaszi bajnoki rajt előtt az M4Sportnak adott interjút a Fehérvár vezetőedzője, Bartosz Grzelak. A svéd tréner elsőként a téli felkészülési időszakot értékelte.

„Két nagyszerű edzőtáborunk volt Horvátországban, ahol jó csapatokkal is találkoztunk, szóval tempót is nyertünk a téli szünet alatt. Reméljük, kijön majd, hogy ez mennyit adott nekünk, mindenesetre elégedett vagyok az elvégzett munkával. Szándékosan két nagyon erős ellenfelet választottunk a Hajduk Split és az Osijek személyében. Ha gyenge csapatok ellen játszol, könnyen hamis önbizalmat építhetsz, így viszont láthattuk, hol tartunk, mik az erősségeink, szóval sokat nyertünk ezekkel a meccsekkel.”

Még január elején távozott a csapat gólvágója, Kenan Kodro.

Nagyon gyorsan történt minden: az egyik nap még csak beszéltünk a váltásról, másnap pedig már nem volt ott. Most visszatekintve egyáltalán nem meglepő, hiszen sok gólt szerzett, lejáró szerződése volt, a Ferencváros pedig kapott az alkalmon, hogy megszerezheti, mi pedig nem mondhattunk nemet. Csak a legjobbakat kívánhatom neki. Kivéve ellenünk, amit mondtam is neki.

Grzelak szerint Kalmár Zsolt sérülése és Deybi Flores távozása miatt a kissé meggyengült középpályára érkezhet még új játékos, de a svéd mester elégedett a jelenlegi kerettél és nem feltétlenül vannak rászorulva, hogy nagy változások legyenek a keretben.

„Hosszú távra építünk csapatot, de közben az eredmények sem maradhatnak el, és amíg ez a fiatal társaság nem alkot egy egységet, tapasztalatra is szükségünk van. És a fiatalok nemcsak az edzőtől tanulnak, hanem a tapasztaltabb játékosoktól is. Szóval egyensúlyt kell találnunk a fiatal és a tapasztaltabb játékosok számában.”

Kalmár Zsolt megerősítette, hogy megint műteni kellett

A 45 éves szakember óvatosan jósolt a tavaszi szezonra.

„Megvan bennünk a potenciál, hogy dobogón végezzünk, és nem mondanám, hogy nem volt álom annak elérése, de az alapvető kitűzésünk az volt, hogy megszerezzük azt a bizonyos 40 pontot. A játékosoknak is elmondtam párszor, először legyen meg a 40 pont, azután beszélhetünk a további célokról. Koncentráltnak és szerénynek kell lennünk a tavaszi szezonban.”

Grzelak még nem tudja, milyen kezdőcsapattal áll majd fel a hétvégi, ZTE elleni mérkőzésen.

„Azt hiszem, az első tavaszi ellenfelünk, a Zalaegerszeg nem lehet elégedett az idény első felével. Sok jó játékosuk van, időközben edzőt is váltottak, egy tapasztalt szakember érkezett, szóval azt gondolom, nagyon kemény ellenfelek lesznek. Az első tavaszi meccsre minden csapat sok energiával érkezik meg, mindenki meg akarja mutatni, hogy mit is tud valójában, szóval nehéz meccsre számítok.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC