nb1.hu

A Vidi edzőjében maradt némi hiányérzet, Blagojevic Dzsudzsákéknak is üzent – reakciók

Csercseszov semmiből kapott gólokról is beszélt.

Az NB I-ben szombaton két meccset rendeztek. A Vidi nagyon fontos három pontot szerzett a Zalaegerszeg ellen, míg a DVSC a Fradit fektette két vállra. Cikkünkben összeszedtük az edzői értékeléseket.

MOL Fehérvár-ZTE 3-0

Bartosz Grzelak: „Jól kezdtük a mérkőzést. A játékosaimnak elmondtam, hogy ez az utolsó hazai meccsünk, így valamit vissza kell adnunk a szurkolóinknak. Emellett a három pont begyűjtése is fontos volt, hiszen így életben maradtunk a kiesés ellen zajló harcban. A játékosok jól reagáltak a helyzetre, jó teljesítményt nyújtottak. Jót tett a csapatnak, hogy ilyen korán betaláltunk. Az első gól után magabiztosabban tudtunk játszani, ezt követően kicsit visszahúzódtunk, hiszen így az ellentámadásokra több helyünk nyílt. Ha jobb a helyzetkihasználásunk, többször is betalálhattunk volna. Ettől függetlenül elégedett vagyok a három góllal, valamint azzal is, hogy kapott gól nélkül zártuk a meccset. Jó lett volna, ha kicsivel többet birtokoljuk a labdát. A mai győzelemnek a kemény munka volt az alapja. Kodro azért az első számú büntetőlövőnk, mert bízom benne. Örülök, hogy elvállalta a tizenegyest, és annak is, hogy belőtte.”

Boér Gábor: „Az első gól demoralizáló volt számunkra. Ezt követően a Vidi helyzete sokkal kényelmesebbé vált. Sokszor eljutottunk a tizenhatosig, de nem voltunk hatékonyak. Talán több helyzetünk is volt, mint a hazaiaknak. Futnunk kellett az eredmény után, és az idő múlásával egyre jobban kinyíltunk. Kényszerű cseréket is végre kellett hajtanunk, így teljesen felforgatott csapattal harcoltunk. Egy életéért küzdő együttes mindent feltesz egy lapra. A csapatom dolgozott, rengeteget futott, élességben és mentalitásban sem éreztem problémát. Nem vettük félvállról a meccset. Úgy készültünk erre a meccsre, mintha a szezon legfontosabb találkozója lenne, persze az másik kérdés, hogy mi játszódott le a játékosok tudatalattijában. Gergény és Tajti sérülés miatt nem került a keretbe.”

FTC-DVSC 1-3

Sztanyiszlav Csercseszov: „A csapat is le van sújtva a mai meccs miatt. Vannak hiányzóink, és vannak olyan játékosaink, akiket nem a megszokott poszton kellett pályára küldeni. Fontos tanulság, hogy ki kell használni a helyzeteinket. Gyakorlatilag két gólt is a semmiből kaptunk, ezek pedig megnehezítették a dolgunkat. Az utolsó hazai meccsen is végig támogattak minket a szurkolók, sajnos most csüggedniük kell az eredmény miatt. Az, hogy már biztossá vált a bajnoki címünk, nem lehet magyarázat. A hiányzók miatt három fiatalnak is lehetőséget adtunk. Nincs bocsánat egy hazai pályán elszenvedett vereségért. Folyamatosan győztes mentalitással kell pályára lépnünk. Nagyon reméljük, hogy a sérültek minél hamarabb visszatérhetnek.”

Srdjan Blagojevic: „Nagyon boldog és elégedett vagyok, felrobbannak ilyenkor az emberben az érzések. Nagy köszönet jár a játékosoknak, nagyszerű teljesítményt nyújtottak, főleg a második félidőben. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. A bekapott gól utáni 15 perc nem nézett ki jól, de mondtam a fiúknak, hogy nem szabad lehajtani a fejüket. Bátrabbnak kellett lennünk, és szerencsére ez megvalósult. Megérdemeltük a győzelmet, ezt a sikert Megyerinek és Dzsudzsáknak ajánlom. Mielőbbi felépülést kívánunk nekik! Remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetnek a pályára.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC