nb1.hu

A Vidi edzője a szurkolók frusztrációjáról beszélt, Kruscsics érzései – reakciók

Kuttor a Paksot méltatta.

Vasárnap három meccsel zárul az NB I 31. fordulója. A program a Mezőkövesd-Paks meccsel indul, aztán a Kisvárda az Újpestet fogadja, míg a nehéz helyzetben lévő MOL Fehérvár a Puskás Akadémia otthonában vizitál.

Mezőkövesd-Paks (kezdés: 13.30)

A dobogóért küzdő Paksot a Honvéddal döntetlent játszó Loki beérte, ám Bognár György csapata egy győzelemmel leszakíthatja magáról a debrecenieket. A Kövesd az előző körben a MOL Fehérvár otthonában szerzett egy pontot, ezzel megszakadt a négy vereségből álló rossz sorozata.

Kuttor Attila (a Mezőkövesd edzője): „Az egyik legjobb formában lévő csapatot látjuk vendégül vasárnap. A paksiak jó teljesítményt nyújtanak a bajnokságban, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok ellenük. Hazai pályán természetesen mindent megteszünk azért, hogy pontot, pontokat szerezzünk, szeretnénk jó eredménnyel megörvendeztetni a szurkolóinkat, akiknek a támogatására ezúttal is számítunk.”

Kisvárda-Újpest (kezdés: 15.30)

Milos Kruscsics személye miatt ígérkezik pikánsnak ez a mérkőzés. A tréner a szezont még az Újpest edzőjeként kezdte meg, ám március végétől már a várdai gárdát irányítja.

Milos Kruscsics (a Kisvárda edzője): „Abból a szempontból valóban különleges a mérkőzés, hogy több mint egy évet töltöttem Újpesten és jó emlékeket szereztem abban az időszakban. A távozásom óta eltelt másfél hónap, vannak még természetesen érzéseim, de igyekszem csak a csapatomra fókuszálni és arra, hogy kijöjjünk a jelenlegi helyzetünkből. Talán két héttel korábban több érzelem lett volna bennem, ezt a pályán kívül hagyom, arra koncentrálok, hogy megfelelően felkészítsem a csapatomat. Nincs bennem revansvágy, ugyanakkor motivált vagyok, ám más mérkőzések előtt sincs ez másképp.”

Puskás Akadémia-MOL Fehérvár (kezdés: 18.00)

Pénteken eldőlt, hogy Hornyák Zsolt irányítja a következő szezonban is a felcsúti csapatot. Hornyák a bejelentés után elmondta, hogy nem tettek még le az éremszerzésről, ehhez a Vidit is két vállra kellene fektetniük. A fehérváriak csak a 11. helyen állnak a tabellán, vagyis nekik is nagy szükségük lenne a három egységre.

Sahab Zahedi (a Puskás Akadémia játékosa): „Úgy vélem, két elszánt, agresszív csapat lép majd pályára. Szerintem egyébként jó meccs lesz, hiszen mindkét oldalon vannak kiváló játékosok, de az biztos, hogy minden labdáért hatalmas küzdelem folyik majd. Nekik szinte csak a győzelem elfogadható, és nekünk is nyernünk kell, hiszen a harmadik hely megszerzésére csak úgy marad esélyünk, ha diadalmaskodunk, így aztán az izgalom borítékolható, s azt hiszem, a színvonalra sem lehet majd panasz.”

Bartosz Grzelak (a MOL Fehérvár edzője): „Azt várom a csapattól, hogy mindenki tökéletes hozzáállással lépjen pályára. Tudjuk, hogy milyen helyzetben vagyunk és hogy milyen kemény ellenfél vár ránk, de nem lehet más célunk, mint hogy a magunk javára döntsük el a mérkőzést. A héten maximálisan a vasárnapi bajnokira koncentráltunk, és sokat beszéltünk a játékosokkal azzal kapcsolatban, hogy miként tudjuk segíteni egymást az önbizalom növelésében, hiszen az gondolom, hogy az önbizalom megléte az egyik alappillére egy csapatnak, ehhez pedig harcolni kell a pályán. Megértem a szurkolók frusztrációját, sokat beszéltünk arról is a csapattal, hogy meg kell dolgoznunk a szurkolók támogatásáért, amihez jó hozzáállásra és jó teljesítményre van szükségünk. Bízom benne, hogy vasárnap ez sikerülni fog, ami egy pozitív időszak kezdete lehet. Természetesen minden a pályán kezdődik, de abban bízom, hogy a szurkolókkal közösen, egyesített erővel tudjuk kiharcolni a bennmaradást. A Puskás Akadémiának négy veszélyes támadója van, akik nagyon kreatívak, sokat mozognak és helyzeteket alakítanak ki. Minden pozícióban remek egyéni képességű játékosaik vannak, a mi feladatunk viszont az, hogy semlegesítsük őket. A legfontosabb az, hogy magunkra koncentráljunk és kihasználjuk a saját erősségeinket.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC