nb1.hu

A spanyolokat legyőzné, a Chelsea ellen kezdene a magyar tehetség

Rossi Eb-csapatában csak tartalék volt, erről is nyilatkozott.

Vancsa Zalán épphogy hazaért az U21-es válogatott mérkőzésére, de igazoltan volt távol. Hiszen éppen aláírt új klubjához, a belga élvonalbeli KAA Genthez.

Nagyon kérdéses volt, hogy egyáltalán pályára tudok-e lépni. Éppen a csapatmegbeszélésre értem be Telkibe, aztán egyből indult a busz.

„(Szélesi) Zoli bá’-val megbeszéltük, hogy ebből maximum 10-15 perc lehet csütörtökön a sok utazás miatt, illetve sok felmérésen is részt vettem. Most ennyire voltam bevethető” – nyilatkozta az NB1.hu érdeklődésére Vancsa Zalán, aki a 78. percben állt be Vitális Milán helyére.

A szlovákok ekkor már 2-1-re vezettek Magyarország ellen az Új Hidegkuti Sándor stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen, az eredmény pedig ezután már nem is változott.

Spanyolország ellen többet játszana

Vancsa ezt a pár perc játéklehetőséget is megbecsüli. „Az én kérésemre is történt, meg Zoli bá’ is így akarta. Mindig jó a válogatottban játszani, úgyhogy örültem” – fogalmazott a 19 éves játékos.

„Tétmeccsen idén még nem léptem pályára, ez a 10-15 perc nem volt annyira megterhelő nekem. De az volt a jó, hogy legalább lehetőséget kaptam. Remélem, a spanyolok ellen többet tudok majd játszani” – utalt a jövő keddi, kecskeméti Eb-selejtezőre.

Hozzátette, a szlovákok ellen nem játszott jól a magyar válogatott.

Sokszor lassúak voltunk a labdával, védekezésben is csúszkáltunk. A spanyoloké jobb csapat, mint a szlovákoké, ezért még kevesebb területet szabad nekik engedni.

„A kontráinkból mindenképpen gólhelyzeteket kell kialakítani, gólokat kell szerezni.”

Javítani kell a szlovákok elleni játékon

Az esélyeink akár miatta is jobbak lehetnek, ha kezdőként bevetik. „Remélem, hogy a pályán leszek, ha ez így lesz, akkor azon leszek minden erőmmel majd, hogy jó eredményt érjünk el.”

A papírforma alapján a spanyolok az esélyesebbek, de mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.

A barcelonai Fermín Lopez biztosan nem szerepelhet majd a mieink ellen. „Láttam, hogy megsérült, de a spanyoloknak nagyon sok jó kvalitású játékosuk van. Ő kidőlt, de jön helyette egy nagyon minimálisan gyengébb játékos. Nem ezzel kell foglalkozni, sokkal inkább azzal, hogy a szlovákok elleninél jobban teljesítsünk.”

„A legjobb helyre kerültem”

Vancsa állítólag a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató Al-Nasszr ajánlatára nemet mondott, erről nem nyilatkozott, arról viszont igen, hogy mekkora ugrás a belga élvonal a másodosztályhoz képest.

Utóbbi ligában tavaly 13 gólig jutott a magyar kiválóság. „Nagyon boldog vagyok, hogy pont került az átigazolásomra. Úgy gondolom, hogy a legjobb helyre kerültem. Persze, nagy lesz a változás technikailag és iramban is a belga másodosztályhoz képest. Főleg úgy, hogy a Gent egy jó belga csapatnak számít. Nagyon várom már, és azon leszek, hogy minél hamarabb felvegyem a ritmust.”

Szoboszlaival csatázna a PL-ben a Manchester City magyarja

Kérdésünkre, hogy mit ígértek neki a játéklehetőséget illetően, a támadó így reagált: „Először be kell illeszkednem, tudják, hogy régóta nem játszottam tétmérkőzésen. Ezeket figyelembe fogják venni, de minden rajtam múlik. Nem volt könnyű nyaram, eléggé elhúzódott az átigazolási időszak a számomra.”

Amikor meghallottam, hogy mennyire akar a Gent, akkor azt mondtam, hogy én csak oda szeretnék menni.

Már várja Chelsea elleni meccset

Október 3-án a Konferencia-ligában nem kisebb csapat, mint a Chelsea vendégeként bizonyíthat Vancsa, méghozzá több tízmillió eurót érő hátvédek ellen. „Ismerem a játékosaikat, lényegtelen, ki fog engem fogni. De remélem, pályára léphetek majd a Chelsea ellen. Nagyon nagy élmény lenne.”

A Gentről még nincs sok élménye, így azzal sem foglalkozott még, hogy a csapatban korábban megfordult például Petry Zsolt is. „Nem sok időt töltöttem még a klubnál, minden nagyon gyorsan történt, mert szerda éjfélig le kellett adni a Konferencia-ligára a nevezéseket. Csak egy gyors orvosi és fizikai teszten kellett átesnem, majd az aláírás, és csütörtökön már jöttem is haza.”

A KAA Gent a honlapján jelentette be, hogy kölcsönveszi a magyar válogatott támadót, de kötelező, 5,5 millió eurós vételi opcióval.

Az A-válogatottban is bizonyítana

A nyári Eb-csapatban Vancsa végül nem kapott helyet, tartalékként várt bevetésre. „Mindenkinek az volt a célja, hogy bekerüljön a keretbe. Tartalékként kerültem be, csalódott voltam, nyilván én is ott szerettem volna lenni Németországban. De igazából ez már elmúlt. Arra fókuszálok, hogy a következőn esetleg már ott legyek” – zárta szavait a játékos, akinek stabil kezdőként nyilvánvalóan helye lehet Marco Rossi Nemzetek Ligájára és világbajnoki selejtezőkre készülő keretében.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC