nb1.hu

A megye I-ből kapott válogatott meghívót a védő

Angliában és Üzbegisztánban nevelkedett.

 

A Hajdú-Bihar megyei I. osztályban 5. helyen álló DASE védője, Hamza Khan meghívót kapott a pakisztáni válogatottba – számolt be róla a dehir.hu.

A Debreceni Egyetem hallgatója nemrég meghívót kapott a válogatott edzőtáborába, ahol rengeteget tanult és örök élményekkel gazdagodott. Végül nem került be a végső, 23-as keretbe, de így is örök élmény volt számára a válogatott összetartás.

A védő második éve erősíti a DASE együttesét, a megye I-es bajnokság előtt játszott a pakisztáni élvonalban, fiatalabb korában pedig Angliában és Üzbegisztánban nevelkedett.

Edzőtáborban lehettem válogatott játékosokkal és rengeteget tanulhattam a társaktól és az edzőtől is. Nagyon hasznos volt az ott eltöltött idő. Mindig csapatjátékosnak tartottam magam, de bekerülni a keretbe és a nemzeti csapat sikeréért dolgozni egészen más, fantasztikus érzés volt” – mondta a dehir.hu-nak, hozzátéve: bízik abban, hogy hamarosan akár az NB III-as DEAC-ban játszhat. A deac.hu-nak így fogalmazott: „Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy meghívnak a válogatottba – mondta Hamza Khan. – Nem kevés időbe telt, mire feldolgoztam, hogy valósággá vált a nagy álmom. Nagyon keményen dolgoztam ezért, büszke vagyok, hogy megkaphatom a lehetőséget, és hálás vagyok érte Istennek. A folyamatos fejlődés a célom, úgy vélem, mindig van miben javulnom. Igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani klubszinten és a válogatottban is. Ezúton is szeretném megköszönni Kovács Miklós edzőnek, aki bízott bennem, és lehetőséget adott arra, hogy megmutathassam képességeimet, valamint fejlesszem játékom hiányosságait. Nélküle talán nem is jöhetett volna létre a válogatottbeli lehetőség.”

Edzője, Kovács Miklós így jellemezte őt: „Hamza jó mentalitású, az edzésen és a mérkőzésen mindig a maximumra törekszik. Megtaláltuk a posztját is az utóbbi időben azzal, hogy baloldali belső védőt játszatunk vele, mert jól fejel és a bal lába is kiváló.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC