nb1.hu

A hullámvölgyből kimászni készülő Kecskemét 10-ese elárulta, kiből lesz magyar válogatott

Nagy Krisztián szerint még nem kell temetni a csapatot.

A Kecskeméti TE sorozatban ötödik alkalommal kapott ki az OTP Bank Ligában, miután szombaton 3-1-es vereséggel távozott az MTK otthonából. Kilenc forduló után az élvonal tabellájának utolsó helyén áll Szabó István csapata. A KTE középpályása, Nagy Krisztián az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta, hogy hinni kell magukban és jönni fognak a sikerek.

„Nagyon nehéz mit mondani ilyenkor, nagyon rossz passzban vagyunk, de próbálunk kilábalni belőle. Ha minden héten úgy megyünk neki, hogy nagyon szeretnénk, akkor ki fogunk jönni a hullámvölgyből. Minden csapat életében vannak rossz periódusok, a miénkben éppen most, de nem kell temetni a csapatot.”

A 29 éves középpályás úgy fogalmazott, szeretnének bizonyítani az ellendrukkereiknek is, hogy a Kecskemét nem véletlenül szerepel az NB I-ben. A közelmúltban a KTE jó „ugródeszkának” bizonyult több magyar futballista számára is: Szűcs Kornél az angol másodosztályba, Szalai Gábor Svájcba (azóta már az FTC játékosa), Szuhodovszki Soma Debrecenbe igazolt, ráadásul mindhárman bekerültek a válogatottba, ahogyan Nikitscher Tamás is.

„Úgy gondolom, ez a klubfilozófia, ezt próbáljuk végigvinni, ez a szakmai stábnak is egy feladata, és nekünk, játékosoknak is. Nagyon nagy öröm, ha olyan játékosok kerülnek ki, akik válogatottak lesznek. Ha nevet kellene mondanom, akkor szerintem Katona Bálint lesz a következő.”

Az egy győzelemmel, két döntetlennel és hat vereséggel sereghajtó Kecskemét a válogatott szünet után, két hét múlva a Puskás Akadémiát fogadja az NB I 10. fordulójában.

Válsághelyzet Kecskeméten: Szabó István egyeztetést kezdeményez a klubvezetőkkel

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC