nb1.hu

A Honvéd védőjének bokájába fém implantátumokat ültettek be

Bizonytalan, hogy idén még pályára léphet-e.

A Szeged-Honvéd (1-0) mérkőzés után az NB1.hu „visszapillantója” már sejtette, hogy súlyos lehet Ivan Lovric sérülése. A kispesti közönségkedvencet a 8. percben kellett lecserélnie Pinezits Máté vezetőedzőnek.

Sajnos igaznak bizonyultak a félelmeink… A vizsgálatok kimutatták, hogy a védőnek eltört a bokacsontja, hétfő este pedig dr. Lestár Péter csapatorvos megműtötte. Szerdán viszont már haza is engedik a kórházból.

„Köszönöm az érdeklődést, jól vagyok a körülményekhez képest. A műtét rendben zajlott le, most már csak arra koncentrálok, hogy minél előbb felépüljek. De ez egy komoly sérülés, amelyhez sok kitartásra, türelemre, időre és munkára lesz szükség. Nagyon sajnálom, hogy kiestem, mert szerettem volna segíteni a csapatnak, de így egyelőre csak szurkolhatok nekik. A sérülésről nem tudok sokat mondani, nem emlékszem rá, de nem is akarom megnézni, inkább előre tekintek és erősebben akarok visszatérni” – nyilatkozta Lovric a klub honlapján.

„Ivan Lovric külső bokatörést szenvedett, amelyet egy lemezes-csavaros csontegyesítő műtéttel kezeltünk. A beavatkozás jól sikerült és szerdán haza is térhet a kórházból. Gyakorlatilag már el is kezdődhet a rehabilitációja, amely során felsőtest- és törzsizomerősítő gyakorlatokat végezhet. Eközben figyeljük majd, hogy mikor kezdheti el mozgatni a bokáját és milyen ütemben terhelhetjük. A fém implantátumokat később el lehet távolítani, de úgy helyeztük el őket, hogy addig se zavarják a játékban és kényelmesen tudja felvenni a focicipőt is” – mondta Lestár Péter.

Egy átlagembernek ilyen törésből 4-5 hónap is lehet a felépülési idő, de Lovric akár 2-3 hónap múlva is visszatérhet a pályára.

Egyelőre tehát bizonytalan, hogy idén még játszhat-e a védő…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC