nb1.hu

A győzelembe menekülne a Vasas és a Honvéd, extra energiával fogadja a ZTE a Kisvárdát – reakciók

Nem akadályozta a zord időjárás Milos Kruscsics csapatának felkészülését.

Vasárnap két bajnokit rendeznek az NB I 26. fordulójában.

 

14.15: Vasas-Honvéd

Vasárnap rendezik a forduló kiesési rangadóját. A két csapat között hat pont a differencia. A Honvéd három, míg a Vasas kilenc pontra van a bennmaradást jelentő tizedik helytől. Bár mindkét csapat gödörben van, lelkileg mégis az angyalföldiek azok, akiknek a lelki súly még nyomasztóbb. A héten egy igen gyatra “játékkal” estek ki Budafokon a Magyar Kupából és a héten a vezetőedzőjüket is elvesztették. A hazaiaknak van nagyobb veszteni valója, hiszen ha kikap a Vasas, akkor ha nem is matematikailag, de vélhetően búcsúzik az élvonaltól. Az ősszel két mérkőzést játszottak egymással a bajnokságban. Mindkétszer a Honvéd nyert. Egyszer 2-0-ra, egyszer pedig 2-1-re. A Vasas csak a kupában tudott visszavágni, a nyolcaddöntőben 2-0-ra nyert a XIII. kerületi együttes.

16.30: ZTE-Kisvárda

A forduló zárómérkőzésén a Kisvárda a számukra távoli Zalaegerszegre utazik. A 6. helyen álló Kisvárdának mindössze négy egységel van több, mint a nyolcadik Zetének, így igazán izgalmas találkozó várható. Pláne annak fényében, hogy hazaiak menekülnek a kiesés szele elől, a Kisvárda pedig meg még nem adta fel dobogós álmait.  Az utolsó találkozójukon idegenben 3-0-ra nyertek a zalaiak, így van miért visszavágni Milos Kruscic csapatának. 

 

Ricardo Moniz(ZTE): Habár 120 percet játszottunk kedden, azt gondolom, hogy a sikerélmény extra energiát adhat a vasárnapi mérkőzésre. Két támadó felfogású együttes fog pályára lépni, kiegyenlített az idei mérlegünk, mi nyertünk Kisvárdán, ők pedig Zalaegerszegen. Jó játékosok alkotják a kisvárdai csapatot, végig fegyelmezetten kell védekezünk és akkor jó eredményt érhetünk el. Örülünk a kupadöntőbe jutásnak, de fontos találkozó vár ránk vasárnap, hazai pályán, amit szeretnénk sikerrel venni.

 

Milos Kruscic(Kisvárda): Csak döntetlent játszottunk Felcsúton, noha megérdemeltük volna a győzelmet, de ilyen a futball. Ha hibát követsz el, azt megbüntetik az olyan erős csapatok, mint a Puskás Akadémia. Túlléptünk ezen, folytattuk a munkát és készültünk a Zalaegerszeg elleni meccsre. Sokat dolgoztunk, a játékosok a legjobbjukat nyújtották az edzéseken. Megismert a csapat néhány új elképzelést és alapelvet, amiket nem könnyű elsajátítani, mégis bízom benne, hogy hétvégén már jobb játékra leszünk képesek. Még úgy is, hogy Rafal Makowski továbbra sem bevethető, Enes Alic eltiltott, jó hír viszont, hogy Matheus Leoni visszatérhet az eltiltásának letelte után. Nem gondolom, hogy előnyösebb helyzetben lennénk amiatt, mert a ZTE kupamérkőzést játszott hét közben. Nem is szabad abba a hitbe ringatnunk magunkat, hogy az ellenfelünk fáradtabb lehet. Profi csapatról van szó, amelyiknek négy napja volt pihenni és felkészülni a bajnoki összecsapásra, biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk is százszázalékos állapotban várja a hétvégét. Fiatalok, sokat futnak, felvállalják a párharcokat és folyamatosan letámadják az ellenfelet. Nekünk is erre kell készülnünk. Nem kellett változtatni a munkánkon az időjárás miatt, hiszen a klub és a háttérben dolgozó emberek mindent megtettek azért, hogy a lehető legjobb körülmények között dolgozhassunk. A hirtelen leesett nagy mennyiségű hó ellenére is zavartalanul edzhettünk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC