nb1.hu

A Fradi jó eséllyel az El-csoportkörbe jut, a Paksot a Kl-be várják

A statisztikusok a klubcsapatok százalékos esélyeit számolgatták.

A Football Meets Data statisztikai alapon történő valószínűségszámításai és szimulációi alapján kialakított egy erőrangsort az európai kupaporond idei szezonjának klubcsapatai között.

A magyar bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében csatlakozik a sorozathoz és az előrejelzések szerint 16% esélye van, hogy bejusson a BL-csoportkörbe. Az oldal 60%-ra jósolja, hogy a Fradi az Európa-ligában mérkőzhet meg három másik csapattal a kieséses szakaszba kerüléshez, és 23%-ra, hogy ismét a Konferencia-liga legjobbjai közt szerepelhet. Az FTC esélye, hogy valamelyik kupasorozat csoportkörébe kerüljön jelenleg 99,5%.

A bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes Paks csütörtökön lép pályára az Európa-liga-selejtezőjében. A szimulációk kimutatták, hogy Bognár György együttesének 3% esélye van az El-csoportkörbe kerüléshez és 19%, hogy a Konferencia-liga valamelyik négyeséhez csatlakozhat. A Paks első ellenfele, a vajdahunyadi Corvinul igen csekély számadattal rendelkezik.

A Konferencia-liga csoportkörébe jutására igen kevés esélyt jósoltak a Puskás Akadémiának és a Vidinek. A felcsútiak csapatneve mellett 9%, a fehérváriaknál 7% áll a listában. A Vidi azeri riválisa 5%-kal a Kl-rangsor közepén található. A Puskás Akadémia ukrán ellenfele hiába kapott 10%-ot, jó eséllyel megszűnik a klub.

Alig maradt játékosa, ultimátumot kapott a Puskás Akadémia Kl-ellenfele

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC