nb1.hu

A fehérorosz csapatok nagy része Magyarországon játssza európai kupamérkőzéseiket

A négy fehérorosz nemzetközi kupainduló együttesből háromnak Magyarországon lesznek a hazai mérkőzései.

Andrej Vasziljevics, a fehérorosz szövetség elnökhelyettese a sport5.by nevű portálnak nyilatkozta, hogy a BATE Boriszov a BL-selejtező első fordulójában, míg a Torpedo-BelAZ Zsogyino és a Nyeman Grodno a Konferencia-liga selejtezőjében Magyarországon játssza hazai mérkőzését. A fehéroroszok négy európai kupaindulást kiharcoló csapatából mindössze a Dinamo Minszk nem választotta Magyarországot – ők Azerbajdzsánban fognak hazai találkozót rendezni.

Vasziljevics elmondta, nehéz helyzetben vannak az UEFA döntése nyomán, ezért ideiglenes otthon után kellett néznie a válogatottnak is, emiatt játszotta le két júniusi Eb-selejtezős találkozóját Fehéroroszország az újpesti Szusza Ferenc Stadionban. A klubcsapatok eleinte Cipruson, vagy Izraelben leltek volna „hazai pályára”, de előbbinél az éghajlati viszonyok nem feleltek meg, utóbbi pedig visszatáncolt a lehetőségtől.

A sportvezető elárulta, találkoztak a magyar szövetség képviselőivel, segítséget kértek és kaptak, ennek ellenére az utazás, a vízumszerzés és a stadionok bérleti díja is problémát okoz a kluboknak.

 

20.30:FRISSÍTÉS!

Az NB II-ben szereplő Gyirmót hivatalos oldalán jelentette be, hogy megállapodást írt alá a Fehérorosz FK Neman Grodno együttesével, akik az UEFA Konferencia Liga első selejtező fordulójában Gyirmóton, az Alcufer Stadionban rendezik mérkőzésüket.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC