nb1.hu

85 éves lett az NB I rekorder edzőlegendája

Garami József születésnapjáról edzői karrierjének meghatározó klubjai sem feledkeztek meg

2024 augusztus 9-én betöltötte 85. életévét a magyar labdarúgás legendás alakja, Garami József. A pécsi származású mesteredző szülővárosában kezdett futballozni, az akkor még Pécsi Dózsa névre hallgató PMFC-ben. Játékoskarrierje során nem mozdult ki Baranya megyéből, edzői pályája viszont sok helyen nyomot hagyott.

A pécsiek kispadján klubrekordot jelentő 216 mérkőzésen ült vezetőedzőként, egy-egy bajnoki ezüst- és bronzérem mellett egy Magyar Kupát nyert a mecsekaljaiakkal. Itteni ténykedése során ötször megbízott vezetőedzőként az A-válogatottat is irányíthatta.

A későbbiekben irányította az Újpest, a Győr, a Ferencváros, illetve két ízben az MTK szakmai munkáját is. A Hungária körúton második időszakában – a magyar futballban egyedülálló módon – több mint tíz évig volt vezetőedző. Munkássága során három bajnoki címhez és – a pécsivel együtt – négy honi kupagyőzelemhez segítette csapatait.

A vezetőedzői tevékenységtől 2015-ben vonult vissza. 626 NB I-es mérkőzése a mai napig rekord, ennél több találkozón egyetlen tréner sem irányított csapatot a magyr bajnokságban. Karrierje meghatározó állomáshelyeit jelentő klubjai, a Pécs és az MTK is külön összeállításban köszöntötte születésnapján a legendás trénert.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC