nb1.hu

42 gólos vereséget szenvedett az NB II-ben a korábbi Fradi-kedvenc csapata

Kriston Attila Martonvásáron építi a futballt.

Idei legnagyobb különbségű győzelmét aratta a Pécsi MFC női labdarúgó-csapata az NB II Nyugati csoportjában. A klub Facebook-oldalának beszámolója szerint a Munkás 42-0-s sikert aratott a 21. bajnoki fordulóban, a Kriston SE-Martonvásár otthonában.

A szünetben 23-0 volt az állás a martonvásáriak ellen. A pécsiek támadója, Égi Barbara egymaga 16 gólig jutott, de Bódis Lili is szerzett kilencet. A fiatal játékosokra építő PMFC 141-5-ös gólkülönbséggel, három pont előnnyel vezeti az NB II-t a Csepel előtt.

A Kriston SE kezdőjében játszott 48 és 49 éves labdarúgó is – előbbi Kriston Attila felesége, Kriston Szilvia Anna. A csapat ráadásul 75 percet emberhátrányban játszott kapusa, Szilágyi Veronika kiállítása miatt.

A Kriston SE 1-240-es gólkülönbséggel és nulla ponttal utolsó a 12 csapatos NB II Nyugati csoportjában (a tizenharmadik Dunaújvárost kizárták). Azt az egy gólt épp a pécsiek elleni  őszi 1-24 alkalmával szerezték a martonvásáriak.

Sokak első gondolata az lehet, hogy ennek így nem sok értelme van. A teljes igazsághoz tartozik, hogy Kriston Attila és felesége 2022 nyarán alapították a csapatot, tehát az egész történet nincs két éves. Tavaly nyári adatok szerint 40 lány sportolója van a klubnak, akiknek a száma folyamatosan emelkedik. Kristonék szeretnék a lehető legmagasabb szintre emelni a martonvásári labdarúgást, hosszú távú céljuk, hogy minél több saját nevelésű játékos alkossa a felnőtt csapatot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC