nb1.hu

2024-es Európa-bajnokság: jók a magyar válogatott esélyei

Az elemzők nagy esélyt adnak a kvalifikációra.

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak 74 százalék esélye van arra, hogy kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra.

A cég a csütörtökön rajtoló kvalifikációs sorozat kapcsán tette közzé elemzését, amely szerint a legbiztosabb résztvevője a németországi kontinensviadalnak a 2016-os győztes portugál csapat (96 százalék), mögötte a svájci, a horvát és a spanyol gárda sem marad el sokkal (90) az esélyeket illetően.

A Marco Rossi vezette magyar válogatottnak – amely jövő hétfőn Bulgária ellen, a Puskás Arénában kezdi a kvalifikációt – a Gracenote szerint 74 százalék esélye van kijutni a 24 csapatos viadalra, ez nem sokkal kevesebb, mint a 2021-es két döntős, a címvédő olasz (78) és a második angol (77) csapaté.

A Gracenote szerint 2000 óta először jó eséllyel ott lesz az Európa-bajnokságon a norvég válogatott is, amelyet a Manchester Cityben a mostani szezonban már 42 gólt szerző Erling Haaland, valamint a listavezető Arsenal kapitánya, Martin Ödegaard fémjelez.

A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pótselejtezőn talál gazdára.

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek