ZTE-Vidi: a csodacsere kellett a győzelemhez

Meglepetés az utolsó szerdai meccsen.

Forrás: molfehervarfc.hu

A bajnoki címre pályázó Videoton látogatott a kiesés elől menekülö ZTE otthonába a Magyar Kupa szerdai játéknapján zárómérkőzésén.

A meccs első félideje nem sok izgalmat tartogatott, bár az első lehetőség a zalaiak előtt adódott, Ikoba lövését azonban Kovácsik meg tudta fogni. Ezután mér a Fehérvár volt a dominánsabb fél, a 24. percben Hodzic, majd a 28-ban Nego próbálkozott lövéssel, de előbbit a kapus hárította, az utóbbi pedig mellé ment. A 36. percben járt a legközelebb a gólszerzéshez a Vidi, Nego tekerése azonban a kapufát találta el.

 

ZTE-Vidi: Carillo elnézést kért a szurkolóktól - reakciók - NB1.hu

Némi meglepetésre a ZTE hazai pályán legyőzte a Fehérvárt, a Magyar Kupa negyeddöntőjének az első meccsén. A meccs hőse a csereként beállt Hegedűs volt, aki Ikobával dinamikus duót alkotva két gólt szerzett. A visszavágón nehéz dolga lesz a Vidi, ha életben akarják tartani a reményeiket a Magyar Kupa megnyerésére.

 

A második játékrész elején, a később főszereplővé váló Ikoba próbálkozott, ám a lövése fölé szállt. A hajráig túl sok érdemleges dolog nem történe a pályán, ám a papíron esélytelenebb csapat rákapcsolt. A 84. percben Hegedű adott középre, amit Ikoba fejelt a kapuba. 3 perccel később Ikoba adott gólpaszt Hegedűsnek, aki közelről talált be, ezzel beállítva a 2-0-ás végeredményt.

Székesfehérvárra így a ZTE előnnyel utazhat, érdekes visszavágónak nézünk elébe. A párharc második találkozóját jövő szerdán rendezik meg Fehérváron.

Zalaegerszegi TE FC–Mol Fehérvár FC 2–0 (0–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna. V: Csonka B.
ZTE: Demjén – Szépe, Kocsis G., Bobál D., Katanec – Katelarisz ( Bedi, a szünetben) – McWoods (Hegedűs O., 81.), Ostrek, Barczi, Babati (Radó, 81.) –  Ikoba. Vezetőedző: Márton Gábor
Mol Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Juhász, Muszliu, Hangya – Nyári (Petrjak, 85.), Elek, Nikolov (Futács, 63.) – Nego (Houri, 63.), Hodzic, Milanov. Vezetőedző: Joan Carrillo
Gólszerző: Ikoba (83.), Hegedűs O. (87.)

VISSZAVÁGÓK
Március 11., szerda

18.00: Mezőkövesd–Puskás Akadémia
18.00: MTK (NB II)–Dorogi FC (NB II)
18.00: Budapest Honvéd–Paks (Szeged, Szent Gellért Fórum)
18.00: Mol Fehérvár FC–ZTE FC

Legfrissebb híreink