Wales-Magyarország: Nagy Ádám szerint erősebbek vagyunk

"Sokaknak ez lesz élete legfontosabb mérkőzése!"

Forrás:

A válogatottba - egy makacs sérülés után - Uruguay ellen visszatérő Nagy Ádámot az új stadionról, sérüléséről és a Wales elleni Eb-selejtezőről kérdezte az mlsz.hu. Ebből idéztük azt a részt, amelyben a keddi, sorsdöntő mérkőzésről nyilatkozott a középpályás.

"Mindannyian tudjuk, hogy ez mennyire fontos mérkőzés.

Az év legfontosabb mérkőzése, de sok játékosnak ez eddigi élete mérkőzése lehet.

 

Különös tekintettel arra, hogy milyen régen jutott ki a magyar válogatott egyenes ágon Európa-bajnokságra. Nyilván az mindannyiunknak plusz motiváció, hogy ha kijutunk, akkor minimum 2 csoportmeccset hazai pályán játszanánk az Eb-n. Egész héten erről beszéltünk, hogy ennél nagyobb motiváció nem kell, ráadásul a Puskás Aréna nyitómeccsén meg is tapasztalhattuk, hogy nagyjából milyen hangulat fogadna minket jövő májusban. Az új stadion egy igazi katlan, és csak rajtunk múlik, hogy bevehetetlen erőddé tudjuk-e tenni. A saját kezünkben van a sorsunk most kedden is. Ha sikerül nyernünk, akkor mindenki úgy mehet vissza a klubcsapatához, hogy tudja, hogy jövő júniusban milyen meccsek várnak ránk. A Nemzetek Ligája rájátszásáról nem is nagyon beszéltünk, mert egyelőre csak a walesi meccs jár a fejünkben, ráadásul a 2016-os Eb-re is egy ki-ki meccsen jutottunk ki, szóval egy részünknek van már tapasztalata ezzel a helyzettel kapcsolatban.

Walesnek vannak jó játékosai, de csapat, mint egység, erősebbek vagyunk náluk. Szerintem hatalmas szerepe lesz a meccsen annak, hogy a mi csapatunkban mindenki tűzbe megy a másikért és az utolsó leheletével is kisegíti a másikat, ha kell.

 

Ha szervezettek, kompaktak leszünk, akkor biztos, hogy lesznek helyzeteink és a csatáraink be fognak találni."


A találkozó kedden 20 óra 45 perckor kezdődik Cardiffban.

Legfrissebb híreink