Visszatérhet a magyar fociba Leisztinger Tamás, a DVTK volt tulajdonosa 

Ismét vidéki csapatnak segíthet.

Forrás: DVTK

Január 6-án lett bejelentve, hogy új tulajdonosa lett a DVTK-nak. A távozó tulajdonos Leisztinger Tamás volt, aki több mint 10 éven át segítette anyagilag a diósgyőri labdarúgást.

 

AZ NB1.HU úgy értesült, van rá esély, hogy Leisztinger (vagy valamelyik érdekeltsége) visszatérjen a magyar labdarúgásba, mert információnk szerint a nehéz anyagi helyzetben lévő Haladásnál vetődött fel annak a lehetősége, hogy a focicsapat többségi tulajdonosa lehetne. Úgy tudjuk, informális egyeztetés is történt már a felek között.

 

A Haladás jelenleg pont a 10. helyen áll a 20 csapatos NB II-es bajnokságban, ami azt jelenti, hogy abszolút középcsapat, ami elismerésre méltó teljesítmény a gárda anyagi lehetőségeit figyelembe véve, valamint azt is, hogy tavaly a lezárt bajnokságban úgy maradt bent, hogy az utolsó pillanatban került olyan helyre, ami már nem jelentett kiesést.

A Haladás nem dúskál az anyagiakban, ezt Séllei Árpád többségi tulajdonos is többször elismerte már.

A Forbes üzleti magazin 50 leggazdagabb magyar 2020-as évi listáján Leisztinger Tamás a 17. lett, a vagyonát a lap 87.5 milliárd forintra becsülte.

FRISSÍTÉS: 19.12

Diósgyőri edzőváltás: megerősítés a magyar vonalról - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink