Vidi-Loki a kupaelődöntőben: villantak a pirosak - videó

Biztos, hogy előnybe került a Vidi?

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Magyar Kupa, elődöntő: 
MOL Vidi FC-Debreceni VSC 1-0 (1-0) 
Székesfehérvár, 2976 néző, v.: Farkas Á.
gólszerző: Futács (3.)
piros lap: Juhász R. (87.)
sárga lap: Vinícius (38.), Nikolov (53.), Hadzic (56.), Kovács I. (61.), Tamás K. (66.), Juhász R. (83., 87.), Huszti (93.), illetve Szatmári (19.), Csősz (49.), Zsóri (52.), Tőzsér (92.)
MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Tamás - Pátkai, Hadzic, Nikolov - Huszti, Kovács I. (Hodzic, 74.) - Futács (Stopira, 81.)
Debreceni VSC: Kosicky - Kinyik, Szatmári (Kusnyír, 64.), Pávkovics, Ferenczi - Csősz, Tőzsér - Bódi, Varga K., Szécsi (Haris, 82.) - Zsóri (Takács T., 64.)
 
Nagyon jól kezdődött a Vidi számára a Magyar Kupa első elődöntője, már a 4. percben gólt fejelt Futács egy baloldali beívelést követően. Ezt követően viszont kicsit visszavettek a hazaiak, illetve a Loki is egyre inkább feljött ellenfelére. Óriási taktikai csata dúlt a pályán.

A DVSC előtt ugyanúgy megvoltak a lehetőségek az egyenlítésre, mint a székesfehérváriaknak, hogy megszerezzék a második találatukat, de végül minden kimaradt. Kovácsik Bódi 21 méteres bombájánál védett bravúrral a 61. percben, de A legnagyobb helyzet a másik oldalon maradt ki. A hajrában Nego beadására rosszul vetődött ki Kosicky, így a labda eljutott a hosszún érkező Hodzichoz, akit ez viszont meglepett, ezért ahelyett, hogy az üres kapuba lőtt volna, Pátkait akarta játékba hozni, de labdája pontatlan volt. Persze nem csak Kovácsik, Kosickynak is kellett bravúrral védenie.
 
A 77. percben Pávkovics csúszott egy beadás elé, és arca elé rántotta a kezét, amit így eltalált a labda, Ez kisebb felháborodást okozott az arénában, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A mérkőzés vége előtt Juhász négy perc alatt kisárgázta magát, amivel újabb lökést adhatott volna a Lokinak, de nem tudták kihasználni az emberelőnyt, igaz, még a következő meccsen segíthet a rutinos védő, a csapatkapitány hiánya a DVSC-nek. De nem csak Juhász távozott idő előtt a Vidiből, Marko Nikolicsot is elküldte a játékvezető a padról nem sokkal később, így ő sem lehet csapatával a következő meccsen.

Legfrissebb híreink