Vidi-Fradi: elhalasztják a rangadót?

Levelet írt a polgármester.

Forrás: MOL Fehérvár/Facebook

Az MLSZ ezen a héten elkészítette az őszi szezon menetrendjét. A MOL Fehérvár-Ferencváros meccset november elsején rendezhetik meg, de a feltételes mód indokolt. Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András levelet írt az MLSZ-nek, amelytől azt kérte, hogy máskor csapjon össze a két csapat. Íme Cser-Palkovics Facebook-bejegyzése:

"Az MLSZ által hétfőn kiadott meccsnaptár alapján a Mol Fehérvár FC – Ferencvárosi TC rangadó november 1-jén, 16:00 órakor kerülne megrendezésre. Megítélésem szerint Mindenszentek napján futballmeccset tartani sem kegyeleti, sem közösségi, sem biztonsági, sem közlekedési, sem forgalomszervezési szempontból nem elfogadható. Főleg egy olyan stadionban, amelynek közvetlen szomszédságában több temető is található. Ezért levélben fordultam az MLSZ-hez, a két csapat vezetőségéhez, az MTVA-hoz és a rendőrséghez. 

Bár magam is futball és Vidi szurkoló vagyok, kegyeleti okokból nem tartom helyesnek, hogy bármilyen nagy sportrendezvényt tartsunk egy olyan napon, melyen a hazánk és városunk legtöbb polgára elhunyt szeretteire emlékezik. Magyarország két vezető csapatának rangadója is többet érdemel, racionális szempontból sem tartom tehát jónak a szervezők, közvetítők részéről, hogy arra a hétvégére időzítik a hazai futballélet egyik legfontosabb meccsét, amikor a legtöbben családi, kegyeleti kötelezettségeiknek teszünk eleget. Ezen szempontokon túl pedig nyilvánvaló, hogy a meccs biztonsági és forgalmi intézkedései, a három temetőhöz is közel lévő stadion környékének, parkolóinak, az oda vezető utak lezárása, közben pedig mintegy tízezer szurkoló biztonságos irányítása Mindenszentek napján, vállalhatatlan terhelést okozna a környéken, és rengeteg konfliktushoz vezetne. Ezért tisztelettel kérem a Magyar Labdarúgó Szövetséget és minden érintett szervezetet, hogy tegyék át a mérkőzést egy alkalmasabb időpontra, annak ellenére is, hogy tudom: rengeteg szempontnak kell megfelelniük a versenynaptár összeállításakor. Székesfehérvár a múltban mindig készséges házigazdaként látta vendégül az ide érkező csapatokat és szurkolóikat, ez sajnos november 1-jén nem lenne biztosítható."
 

Legfrissebb híreink