Vadócz Krisztán gyalog is elindult volna Diego Forlánhoz

Európai fejjel felfoghatatlan közegbe került.

Forrás:

A Honvéd korábbi válogatottja szerint minden érv amellett szólt, hogy Uruguayba igazoljon - jelezte az m4sport.hu a Kossuth rádióban elhangzottakat.

Az uruguayi Penarol hétfő este jelentette be, hogy leigazolta a Budapest Honvédtól a múlt héten távozó Vadócz Krisztiánt. A 34 esztendős korábbi válogatott labdarúgónak korábbi csapattársa, Diego Forlán lesz az edzője.

Diego Forlán: először irányította Vadócz Krisztiánt - NB1.hu

 

"Minden érv amellett szólt, hogy ide igazoljak. Európai fejjel nem tudjuk felfogni, milyen itt a futball és a közeg, ami körbeveszi. Egy neves csapathoz érkeztem, amelyik nagy szurkolótáborral rendelkezik. Egy új kultúra, egy új futballstílus felfedezése, emellett az edző személye sem volt mindegy" - mondta Vadócz a Kossuth Rádiónak nyilatkozva.

Edzőjével először még ellenfélként találkoztak egy Atlético Madrid-Osasuna meccsen, majd később Indiában a Mumbai City együttesénél, és Hongkongban a Kitchee csapatánál is együtt szerepeltek, nem mellékesen az egyik legismertebb uruguayi játékos.

Élő közvetítés az átigazolásokról - a Lokitól igazolt a Vasas - NB1.hu

 

"Forlánt karácsony előtt nevezték ki, és utána nem sokkal keresett meg. Mivel elég magas szinten játszott, tisztában vagyok vele, mit lehet tőle tanulni. Azt mondtam neki, ha kell, gyalog elindulok" - mondta a Honvédot harmadszor elhagyó játékos a megkereséssel kapcsolatban.

Vadócz eddig 83 meccset játszott az NB I-ben, ezeken hét gólt szerzett. Ősszel a Honvédban 11 meccsen lépett pályára, klincszer volt kezdő és kétszer cserélték be.

Legfrissebb híreink