Újpest-Vidi: újabb edző debütál

Újabb Dárdai mutatkozhat be az NB I-ben.

Forrás: molfehervarfc.hu

Szombat estére egy szurkolói szempontból igencsak pikáns találkozó maradt, aminek az élvezeti értékéből jelentősen levon az, hogy a koronavírus miatt nem lehetnek szurkolók a stadionban, Újpestre látogat a Videoton.

A lila-fehérek január negyedikén láttak neki a munkának, négy felkészülési meccset játszottak, de nem sok sikerrel. Egyedül a Gyirmótot győzte le az Újpest, míg kikapott a Honvédtól, a Győrtől és a Puskás Akadémiától is. Ami a keretet illeti, volt némi mozgás, valamint új vezetőedzőt is kineveztek a csapat élére, Michael Oeninnget, aki mutatkozhat be tétmeccsen az újpest kispadon.

Érkezők: Simeon Ajanah-Chinedu (nigériai, novemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb OFK Titograd – Montenegró)

Kölcsönből visszatérők: Aron Bjarnason (izlandi, Valur – Izland)

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Kálnoki-Kis Zsombor

Távozók: Rácz Barnabás

Az Újpesttel egy napon állt edzésbe a Vidi, ám egyel több edzőmeccset játszott a liláknál. A Rijekát és a HNK Orijentet legyőzte a Fehérvár, a Sturm Graztól és a Dinamo Zagrebtől vereséget szenvedett, míg az Eszékkel döntetlent játszott. Ami az átigazolásokat illet, a Videoton robbantotta az egyik legnagyobbat, Dárdai Palkó megszerzésével, valamint még továbbra is több játékos iránt érdeklődik.

Érkezők: Dárdai Palkó (magyar-német, Hertha BSC – Németország)

Kölcsönbe érkezők: Tordai Árpád (magyar-román, FC Viitorul – Románia)

Távozók: Futács Márkó (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Boban Nikolov (északmacedón, Lecce – Olaszország)

Kölcsönbe távozók: Zeke Márió (Budafoki MTE)

A mérkőzésről elmondható, hogy mind a két csapatnak hihetetlenül fontos. Az Újpestnek azért, hogy minél távolabb tudjon kerülni a kieső helyektől, míg a Vidi folyamatos győzelmi kényszerben van, ha utol akarja érni a 9 ponttal előtte tartózkodó Ferencvárost.

Kezdés 19.30-kor.

Legfrissebb híreink