Újpest-Vidi: történelmi győzelem - reakciók

Márton a szurkolóknak üzent, Oenning csalódott.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Mint arról beszámoltunk, a MOL Fehérvár szombat este 5-0-ra győzött az Újpest otthonában, ezzel történelmi sikert aratott, hisz sosem nyertek még ennyivel a lilák ellen idegenben.

Újpest-Vidi: az aranyba vetett hit - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Michael Oenning (Újpest): "Motiváltan léptünk pályára, hiszen folytatódott a bajnokság, a tavaszi szezon első mérkőzésén szerettünk volna beleadni apait-anyait, szerettünk volna technikailag jól kidolgozott és megvalósított mérkőzést játszani, mindez az első gólig tartott. Próbáltunk támadólag fellépni, gólszerzési lehetőségeket kialakítani, de nem lehet úgy játszani, hogy kizárólag csak a támadójátékra összpontosítunk, és eközben nem figyelünk eléggé a védekezésre. A támadó- és védekező játékunknak egyaránt prioritást kell élveznie, főleg egy ilyen ellenféllel szemben, mint a MOL Fehérvár. Rengeteget hibáztunk, az ellenfél sokszor lefutott bennünket, a második gól után egyre inkább csökkent annak az esélye, hogy vissza tudunk jönni a mérkőzésbe. Össze kell szoknunk a csapattal, meg kell találnunk az összhangot. Csalódott vagyok a mai mérkőzés és leginkább a kapott gólok száma miatt. Ki kell elemeznünk a játékunkat, a mai egyáltalán nem az a teljesítmény volt, amit a jövőben látni akarok a csapattól."

Márton Gábor (MOL Fehérvár): "A mérkőzés elejétől kezdve próbáltunk támadólag fellépni. Az első félidő kezdetén kissé akadozott a játékunk, rosszul helyezkedtünk a pálya egyes részein, főleg a középpályán, ennek ellenére a helyzeteink megvoltak, az első gólunkat viszonylag hamar megszereztük. A második félidő jobban tetszett, de nem akarok elégedetlenkedni, örülök a győzelemnek. Volt néhány játékos, aki egy kissé fáradtabban mozgott, ennek meg kell keresni az okát, azonban ez semmit nem von le a győzelem értékéből. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy a csapatbusz indulásakor több tucatnyian ellátogattak a MOL Aréna Sóstó elé, ezzel is kifejezve lelkesedésüket és elhivatottságukat a csapat irányába. A mai győzelmet és a gólokat nekik ajánljuk!"


ELŐZMÉNYEK
 

ÚJPEST-MOL FEHÉRVÁR 0-5 (0-2)

Több szempontból is érdekesnek ígérkezett az Újpest és a MOL Fehérvár FC csatája. Egyrészt Michael Oenning első tétmeccsén dirigálta a lilákat, másrészt, az FTC 1-1-et játszott a Puskás Akadémiával, így győzelme esetén 7 pontra csökkenthette a hátrányát a Vidi. Márton Gábor csapata élt is a kínálkozó lehetőséggel. A hazaiaknál visszatért Szakály Péter, a vendégeknél Nikolics Nemanja és Dárdai Palkó is a kispadon kezdett. A vendégek dinamikusabban, elszántabban kezdtek el focizni, ennek köszönhették, hogy hamar kétgólos előnyre tettek szert, ami döntőnek bizonyult. Ha az Újpest nem pörög fel, még nagyobb bajba kerülhet, míg a fehérváriak jelezték, tényleg hisznek még az aranyérem megszerzésében.
 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: FUNSHO BAMGBOYE

Ihletett formában kezdte a találkozót, hamar berámolt két gólt, amivel döntő érdemeket vállalt magára csapata győzelméből. Nagyon fontos volt, hogy az első ziccerét azonnal értékesítette. Majd így tett a másodikkal is. Utána az előkészítésben is jeleskedett.

A MECCS KULCSMOMENTUMA:

A 18. percben Junior Tallo kapott remek indítást kissé jobbra, a Vidi térfelének a közepén. A labdát hosszan vette át egy kicsit, pont annyira, hogy a keresztező Rus Adrián menteni tudott előle. Ha nem teszi meg, a lilák támadója egyedül vezeti kapura a labdát. Az eset 0-1-nél volt, 1 percre rá rúgta a Funsho a második, mindent eldöntő gólját.
 

GÓLOK TÖRTÉNETE:

7. p.: Zivzivadze szöktette remekül a védők mögé befutó Funshót, aki bevezette a tizenhatoson belülre a labdát, majd 13 méterről, jobb külsővel, laposan lőtt a kapuba. 0-1!

19. p.: Funsho duplázott!  Houri remek passza után Zivzivadze bedobott egy cselt, majd lőtt, Banai kiütötte a labdát. Funsho és Antonov csatáztak érte, a labda visszapattant a csatárhoz, aki közelről az üres kapuba passzolt. 0-2!

55. p.: Funsho most beadott, Zivzivadze első próbálkozását védte Banai, a kipattanót viszonz a kapuba lőtte a támadó. 0-3!

60. p.: Fehérvári kontra végén Zivzivadze passzolt az imént beállt Petrjaknak, aki átvétel után, 16 méterről jobbal a jobb alsóba lőtt. 0-4!

81. p.: Kiütés! Petrjak is gólpasszt ad a gólja után: középen Nikolicsnak passzolt, aki átvétel után, 14 mêterről passzolt a kivetődő Banai mellett a jobb alsóba. 0-5!


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az Újpest a következő hétvégén a Mezőkövesd vendége lesz, a Vidi szerdán Kisvádán pótol.
 

JEGYZŐKÖNYV:

Újpest-MOL Fehérvár 0-5 (0-2)

Újpest: Banai - Pauljevic, Koutroumpis, Ristevski, Antonov - Onovo, Mitrovic - Simon (Stieber Z., 61.), Szakály (Beridze, 61.), Perosevic (Bjelos, 61.) - Tallo.
Vidi: Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Fiola - Rúben Pinto (Dárdai, 66.), Alef - Bamgboye (Géresi, 79.), Houri (Kovács I., 79.), Hangya (Petrjak, 59.) - Zivzivadze (Nikolics, 66.)

gólszerzők: Funsho (7., 20.), Zivzivadze (55.), Petrjak (61.), Nikolics (81.)
 

Tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink