Újpest: exkluzív felvételek a gyepjavításról - videó

Csúcstechnológiát kap a Szusza Ferenc Stadion új rétege.

Forrás:

Az Újpest Média nb1.hu-nak küldött közleménye:

"Jelenleg is zajlik a Szusza Ferenc Stadion felújítása, ennek keretében csúcstechnológiával újítják meg a gyepréteget is. Ennek végső fázisaként nagyjából 20 millió műanyag szálat fűznek le, ami a stabilitás mellett a pálya homogenitását is segíti. Ez a rögzítés a pálya sűrűségének egy százalékát adó műfűből alig két centiméter lóg ki, szabad szemmel alig látható módon, a ugyanakkor kétszer két centinként 18 centi mélyen „ül” a talajban, így segítve elő, hogy a gyep ne forduljon ki a helyéről.

A Hidegkuti- és az Illovszky-stadionban, illetve a Puskás Arénában is alkalmazott módszer keretében a GrassMaster révén Magyarországra hozott két műfűbetűző gép rója a pályát, óriási varrógépekként helyére „kattintva” a megfelelő rögzítőelemeket. A két gép egy nap alatt két sávot tud letűzni, a későbbi hibajavítással, a néhol szükséges kézi letűzéssel együtt tizenkét-tizennégy nap alatt lehet kész a teljes munkafolyamat."

Mint ismeretes, a lilák elmúlt heteit a stadionnal kapcsolatos gondok is befolyásolták, többek között a Ferencváros elleni Derbit is el kellett halasztani.

Legfrissebb híreink