U17-es Eb: újabb drámai meccset játszottak a magyarok

Tizenegyesek után dőlt el a világbajnoki részvétel.

Forrás:

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG, PLAYOFF A VILÁGBAJNOKI SZEREPLÉSÉRT
MAGYARORSZÁG–BELGIUM 1–1 (0–0) – 11-esekkel: 5–4
Dublin, Tolka Park. Vezette: Jakubik (lengyel)
Magyarország: Hegyi – Buna (Szalay, 94.), Horváth M., Balogh B., Bekker – Kata – Komáromi, Kosznovszky, Major, Zuigeber – Németh A. (Molnár R., 82.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Belgium: Vandevoordt – Persyn, Landu, Sardella, Nizet – Kalulika (Idumbo-Muzambo, 92.), George (De Wolf, 60.), Asoma, Ait El Hadj (Baeten, 82.), Doku – Engolo. Szövetségi edző: Bob Browaeys
Gólszerző: Komáromi (61.), ill. Kalulika (56.) 
Sárga lap: Komáromi (17.), Buna (91.), ill. Sardella (27.)
 
 
A magyar U17-es válogatott a belgákkal csapott össze, a mérkőzés tétje a vb-kvalifikáció volt. A meccs elején a mieinknek voltak helyzeteik, de a belgák az első félidőben kétszer is közel kerültek a gólszerzéshez: a 21. percben egy szöglet után Landu találta telibe a lécet, majd a 39. minutumban Nizet szabadrúgása után a bal oldali kapufa segítette ki Hegyit.
 

A második játékrészben már a gólok is jöttek. A belgák Kalulika révén szerezték meg a vezetést, a gólszerző egy szabadrúgás után közelről vette be Hegyi ketrecét. Sokáig nem örülhetett Belgium, hiszen öt perccel Kalulika megmozdulását követően Buna beadása után Komáromi csúsztatását nem tudta hárítani Vandevoordt. Az egyenlítés után a magyarok domináltak. A 75. percben kezezés miatt reklamáltak a mieink, de a játékvezető nem adott tizenegyest. 
 
A rendes játékidőben nem született döntés, így jöhettek a büntetők. Az első négy lövő lába nem remegett meg, az első hiba De Wolf nevéhez fűződik. A folytatásban mindegyik próbálkozó a kapuba talált, vagyis a mieink utazhatnak a brazíliai vb-re. Nagyon szép sikert értek el Preisinger Sándor tanítványai, akik a csoportkört hibátlan mérleggel zárták, és a spanyolok is csak büntetőkkel tudták legyőzni a mieinket. Reméljük, hogy a világbajnokságon is hasonló teljesítményt nyújtanak Hegyiék. 
 

 

Legfrissebb híreink