További sorsára utalhatott a Paks ideiglenes edzője

Végére nagyon egymásra talált a csapatával.

Forrás: Paksi FC

A 11. fordulóban, a Debrecenben elszenvedett 3-1-es vereség alkalmával ült utoljára a Paks kispadján Tomiszláv Szivics. A Paks akkor 3 győzelem mellett 1 döntetlent és 7 vereséget tudott felmutatni, a 10. helyen állt a táblázaton 10 megszerzett ponttal, ugyanannyi egységet gyűjtve, mint a 11., kieső helyen álló ZTE. Az utolsó Kaposvár 4 pontos hátrányban volt a két gárdához képest.

Mikor Szivicsnek megköszönték a paksi vezetők a munkát, a gárda 3 egymást követő zakón volt túl. Felcsúton 4-2-re, otthon a DVTK-tól 2-1-re kapott ki, majd ugye jött a debreceni vendégszereplés.

Szivics helyére, átmeneti jelleggel, Osztermájer Gábort jelölték ki az elöljárók, akinek a sorsa még nem dőlt el. 

Irányítása alatt hazai 1-1-gyel kezdtek Bödéék a Kisvárda ellen, majd idegenben kikaptak a Honvédtól 2-1-re, az Újpesttől meg otthon 4-2-re. Ezután viszont már beérni látszik a szakember munkája, amit jelez, hogy a második Vidi otthonában diadalmaskodtak 2-0-ra, míg tegnap a harmadik Mezőkövesd ellen nyertek 1-0-ra. Azaz, 5 meccsen 7 pontot szereztek, miközben a Magyar Kupában bejutottak a legjobb 16 közé.

Adja magát a kérdés, hogy mi lesz a szakvezető sorsa a továbbiakban, és ez téma volt a tegnapi meccs utáni sajtótájékoztatón is, amiről a Nemzeti Sport a következőt jelentette, kérdezés-felelet formátumban:

„Amikor a klubvezetőség a vezetőedzői állásról dönt, jó érv lesz ön mellett a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd legyőzése. Számít arra, hogy véglegesítik?
Majdnem annyi pontot gyűjtöttünk ezen az öt bajnokin, mint a Szivics-éra tizenegy meccsén. A két említett csapat legyőzése mellett a Magyar Kupában is a legjobb tizenhat közé jutottunk. A nehezén talán túl van a csapat, sikerült szépen búcsúztatni az őszt, de játékban sokkal többet kell mutatnunk a tavasszal. Ebben a csapatban több van, a középmezőnyben volna a helye. A kérdésre válaszolva: hétfőn az utánpótláscsapatnak tartok edzést.”

A klub honlapján viszont találtunk egy olyan kijelentést Osztermájertől, amiből akár a továbbiakra is kehet következtetni:

„Két ilyen bajnoki mérkőzést követően és egy kupatovábbjutás után talán túl vagyunk a nehéz szérián. Mondhatjuk, hogy sikeres volt az év befejezése, de ne felejtsük el, játékban a tavasszal még mindig többet kell mutatnunk, mert több van ebben a gárdában.”

Legfrissebb híreink