Távozik Gulácsiék edzője - részletek

Szoboszlai jól ismerheti az utódjelöltet.

Forrás: Réti Zsolt

Az MTI beszámolója:

"A Bayern München megállapodott az RB Leipziggel arról, hogy Julian Nagelsmann, a lipcseiek vezetőedzője a következő szezontól a bajor futballklubnál folytatja pályafutását.

A Bayern kedden megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek alapján a 33 éves trénert ötéves szerződés várja a münchenieknél, akik rekordösszegű lelépési díjat - a hírek szerint 25 millió eurót - fizetnek érte. Ezzel egyszersmind megnyílt az út a Bayern-edző Hansi Flick előtt a német szövetségi kapitányi poszt felé. Flick aktuális szerződését, amely 2023 júniusáig szólt, június 30-án felbontják.
    
A 2019-ben a Hoffenheimtől ötmillió euróért érkezett Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a Bundesligában címvédés előtt álló bajor sztárcsapattal, hogy az 56 éves Flick bejelentette távozási szándékát. A fiatal szakember - aki a magyar válogatott Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik edzője Lipcsében - az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a Leipziggel.


    
Flicket már egy ideje a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw utódjaként kezelik. Ő maga ugyan nem erősítette meg, hogy szakvezetői ambíciói vannak, de korábban úgy fogalmazott, "ez egy olyan opció, amelyet minden edzőnek meg kell fontolnia".
    
Löw egykori segítője 2019 novemberében vette át a bajor elitalakulat irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis három fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt."

Sajtóhírek szerint Nagelsmann utódja Jesse Marsch lehet. Marsch jelenleg az RB Salzburg csapatánál dolgozik. Marsch jól ismeri Szoboszlait, hiszen a magyar válogatott futballista kulcsembere volt az osztrák gárdánál. 

Legfrissebb híreink