"Szipus Gera!", ordították az Újpest-szurkolók - visszakapták

A mostani Fradiról és saját jövőjéről is beszélt Gera Zoltán.

Forrás: MTI

Gera Zoltán adott interjút a 9.Tv Fradi-szív című műsorának. Az nb1.hu-nak eljuttatott beszélgetés legérdekesebb részeit változtatás nélkül közöljük.

"Nem azzal szerettem volna elfogadtatni magam a Fradi-szurkolókkal, hogy csókolgatom a címert, vagy hogy kimutogatok nekik, hanem a játékommal, a szenvedélyemmel a hozzáállásommal. Én azt tapasztaltam meg, hogy a Fradi-szurkolók a szenvedélyes futballt szeretik, azt, hogy egy játékos meghal a csapatért a pályán. Azt szeretik, ha látják, hogy van szíve a játékosnak, ha pedig a Fradiért küzd, akkor összejön a kettő: a Fradi-szív" - fogalmazott a pécsi származású középpályás a Fradizmusról, azaz arról, hogyan próbálta kivívni a szurkolók szeretetét.

A 97-szeres válogatott futballistát gyakran megtalálták az ellenfél szurkolói – elsősorban az újpestiek –, akik torkából sokszor zengett a „Szipus Gera!” rigmus.

 

Gera nem kerülte meg a kérdést, és őszintén elmondta, hogyan reagált egykor ezekre, majd milyen változás ment végbe benne a témával kapcsolatban.

"Amikor fiatal voltam, alig vártam, hogy gólt rúgjak és valamit mutogassak nekik. Volt is ilyenre példa. Mai fejjel kicsit fura visszanézni, hogy fiatalon ilyet tett a Gera Zoli, de hát a futball az érzelmekről szól, én pedig akkoriban elég sokat kaptam a szurkolóktól, ami újdonság volt számomra. Később azért rájöttem, hogy örülni kell annak, hogy a Fradinak van egy ilyen nagy riválisa, mint az Újpest. Nagyon élveztem az ellenük vívott meccseket, mert ezek mindig különlegesek voltak. Örülök, hogy elég sokszor sikerült is betalálnom ellenük, lehet ezért sem kedveltek annyira."

Gerát az aktualitásokról és a Fradi kispadjáról is kérdezték:

"Még az sem dőlt el, hogy edző leszek. A lehetőséget megkaptam, egy ideig elvagyok a Gera Zoltán névvel, mint edző, de később, amikor már hozzászoknak az emberek, akkor nem a nevet fogják nézni, hanem azt, hogy mit mutat a csapat. Egyelőre azon vagyok, hogy jól csináljam az aktuális feladatomat, és ha ez sikerül, akkor meglátjuk, mi lesz a következő lépés. Jelen pillanatban nagyon jó kezekben van a Fradi. Szerhij Rebrov egy nagyon felkészült, határozott, céltudatos edző."

FRISSÍTÉS: 21.51

Újabb csapás az Újpest vezetőire: gyakorlatilag a Facebook is belilult - NB1.hu

Már rengeteg hírben beszámoltunk arról, hogy totálisan elmérgesedett a viszony az Újpest FC tulajdonosa, vezetői és a gárda szurkolói között. Utóbbiak kőkemény bojkottot hirdettek meg a gárda mérkőzéseire, aminek kézzel fogható és szemmel látható jelei voltak már eddig is a tavasszal.

 

Legfrissebb híreink