Szalai Attila: rálicitáltak a Bundesliga-kérőre

Úgy tűnik, megvan az új csapata.

Forrás: Réti Zsolt/nb1.hu

Korábban többször is beszámoltunk arról, hogy Szalai Attila már a téli átigazolási időszakban klubot válthat.

A magyar válogatott 22 éves védőjének szerződése ugyan 2023 nyaráig szól a ciprusi Apollonnál (szerdán még bajnoki meccset játszott Lang Ádámék ellen), ám Európa-szerte több csapat érdeklődik iránta, és friss lapértesülések szerint már az egyezség is megszületett.

A török és a ciprusi sajtóban csütörtökön ugyanis egyöntetűen bombaként robbant a hír, miszerint az Apollon és a Fenerbahce egy 2 millió euró körüli (egyes portálok 1,5 millió eurót, mások 2,2 millió eurót írnak) összegben megegyezett egymással, és Szalai évi 350 ezer eurós fizetésért 3 évre az isztambuliaké lesz.

 

A ciprusi klub emellett 15%-os részesedést kér a Fenertől további eladás esetén, és az sem elfelejtendő, hogy a Mezőkövesd is részesül a mostani transzferből, a matyóföldiek 20%-ot kapnak. A következő napokban Szalai Törökországba utazhat, hogy véglegesítse a szerződést.

A haberturk.com arról számolt be, hogy a Fenerbahce a Bundesligában szereplő Hoffenheimet előzte meg a versenyfutásban, akik szintén szívesen látták volna soraikban a magyar válogatott alapemberét. 

Szalai 2019-ben érkezett az Apollonhoz a Mezőkövesdtől, előtte a Rapid Wienben játszott.

Legfrissebb híreink