Slovan-DAC: parádés gól, Storckék utolsó esélye - reakciók

Nem lepődött meg a pozsonyiak edzője.

Forrás: dac1904.sk/hu

Csúcsrangadót rendeztek szombaton a szlovák bajnokságban: a Slovan a Dunaszerdahely csapatát fogadta. A lefújás után a pozsonyiak örülhettek, hiszen 3-1-re diadalmaskodtak. A találkozón Weiss duplájával már a 11. percben 2-0-ra vezettek a hazaiak, de a szünet előtt Divkovic szépített. A végeredményt az 57. minutumban Moha állította be. A vendégeknél Kalmár és Schäfer is végig a pályán volt.

Weiss egyébként egy nagyon látványos találattal nyitott a 3. percben:

A sikerének köszönhetően a Slovan előnye 10 pontra nőtt a dunaszerdahelyiekkel szemben. A nagy hátrány miatt Bernd Storck a lefújás után arra is kitért, hogy van-e még esélye a második helyen álló DAC-nak a bajnoki címre. Darko Milanic pedig Weiss teljesítményét emelte ki. Nézzük, a két tréner még miket mondott a találkozóról.

Darko Milanic: "Megérdemelt a győzelmünk. Jól játszottunk, és a kezdő sípszótól kezdve agresszívak voltunk. Jó volt látni a dinamikát a játékunkban, ahogy letámadtuk és hibára kényszerítettük az ellenfelet. Ebből két gólt is szereztünk. Az első félidő második felében viszont több labdát vesztettünk. Ez nem meglepő, vannak a meccsnek ilyen periódusai, ha egy erős ellenféllel játszunk. Ekkor jött is a szépítés a vendégek részéről, de szerencsére mi harmadszor is betaláltunk. Fontos gól volt, amely után akadtak még lehetőségeink, de azokat már nem tudtuk gólra váltani. Mindent összevetve elfogadjuk a 3:1-es eredményt. Vlado Weiss nagyon jó formában futballozott, és nemcsak a két találata miatt. Játéka ösztönzően hathat a csapattársaira." (dac1904.sk)

Bernd Storck: "Nagy céllal érkeztünk, de lehet, hogy ez volt az utolsó esélyünk arra, hogy versenyben maradjunk a bajnoki címért folytatott küzdelemben. 10 pontos hátrányt már nem lesz könnyű ledolgozni. Két gyors gólt kaptunk, de sikerült visszajönnünk a meccsbe. Megtettünk mindent, mentünk előre, érezni lehetett a játékunkon az elszántságot. A harmadik gólnál kissé elaludtunk. Hiányzott a tapasztalat a játékunkból. Ma a kis dolgok jelentették a nagy különbséget a két csapat között. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből. Fiatal, tehetséges játékosaink vannak. A Slovan ma ügyesebb volt, okosabban játszott, ezért tartotta itthon a három pontot. A tízpontos hátrányt nem ezen az egy meccsen szedtük össze, hanem a kisebb csapatok elleni találkozókon. A tíz pont sok, de van még előttünk tíz mérkőzés, és a futballban bármi megtörténhet. A maximumot kell nyújtanunk, mert a bajnokság még nem ért véget." (dac1904.sk)

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
22. FORDULÓ
Slovan–Dunaszerdahely 3–1 (2–1)
Pozsony, Tehelné pole, zárt kapuk mögött. V:
Královic
Slovan: Greif – De Marco, Bozsikov, Bajric, Medvedev – De Kamps, Nono (Rabiu, 69.) – Moha (Henty, 77.), V. Weiss (Strelec, 90+1.), Daniel – Ozbolt (Csavrics, 77.). Vezetőedző: Darko Milanic
DAC: Jedlicka – C. Blackman, Kruzliak, J. Müller (Nicolaescu, 76.), Beszkorovajnij (E. Davis, 63.) – Schäfer, A. Balic (Andzouana, 90+1.), Kalmár, Christie-Davies – M. Divkovic (A. Taiwo, 76.), E. Ramirez. Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Weiss (3., 11. – 11-esből), Moha (57.), ill. Divkovic (32.)
 

Legfrissebb híreink