Sepsi: botrány a döntő után - REAKCIÓK, KÉPEK, VIDEÓK

Szentgyörgyön a székely himnusz, Bukarestben egészen más szólt...

Forrás: Facebook/Sepsi OSK

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, a Sepsi OSK 1-0-ra kikapott a Román Kupa szerda esti döntőjében a bukaresti FCSB-től (korábban Steaua).

Sepsi: nem jött össze a bravúr a döntőben - NB1.hu

 

A találkozón jól küzdött a sepsiszentgyörgyi csapat, noha valódi helyzetekig nem jutottak, a második félidő derekán pedig elegendő volt egy védelmi hiba, ami eldöntötte a siker sorsát. Más kérdés, hogy korántsem telt csendben a finálé előtti és utáni időszak - legalább a ploiesti-i stadionban úgy-ahogy nyugodt mederben zajlottak az események.

Arról, hogy a magyarországi szurkolók nem tekinthették meg az M4 Sporton a meccset, mert a románok egy órával a kezdés előtt jelezték, hogy nincs náluk a közvetítési jog, korábban már beszámoltunk, emellett nem könnyítette meg Leo Grozavu csapatának sorsát az, hogy a román szövetség két napig nem válaszolt Fülöp István eltiltásával kapcsolatban a Sepsinek, aki így nem léphetett pályára. Grozavu vezetőedző úgy fogalmazott a lefújás után, ha Fülöp játszik, minden bizonnyal megnyeri a kupát az együttes, ráadásul a FCSB sokkal kipihentebben érkezhetett a találkozóra, hisz a Sepsi három napja még pályára lépett a Hermannstadt ellen.

M4 Sport: ezért nem közvetítették a Sepsi meccsét - NB1.hu

 

A lefújás után a Sepsi-szurkolók a szentgyörgyi stadionban (ahova 500-an mehettek be drukkolni a nagy kivetítők elé, és ahol a lelátóról végig csinálták a remek hangulatot, így buzdítva a messzi távolból a játékosokat) a székely himnuszt énekelték, és noha mindenkinek fájt a vereség, egyetértettek abban, hogy valóban szép dolog volt eljutni a döntőig. 

Mindezekkel szemben a bukaresti játékosok együtt ünnepeltek a mérkőzés után szurkolóikkal, akik hiába nem mehettek be a zárt kapus összecsapásra, a szabályokat elnézve randalíroztak és percekig szidalmazták a magyarokat. Videó és képek az alábbi linken.

Jucătorii lui FCSB, scandări xenofobe după succesul cu Sepsi: „Ne p***m pe Ungaria voastră! Să-ți dăm la m**e bozgore"

 

Legfrissebb híreink