San Marino-Magyarország: úgyis kihagyja!

Hoztuk azt, amit korábban nem mindig!

Forrás: MLSZ

SAN MARINO-MAGYARORSZÁG 0-3

„Kihagyja!”

Ez az üzenet érkezett a találkozó 12. percében, amikor Szalai Ádám készülődött a jogosan megkapott 11-esünk (mekkora zsugát adott már előtte Varga Kevin Sallai Rolandnak, akivel szemben szabálytalankodtak végül...) elvégzésére. 

Szalai viszont olyan magabiztossággal értékesítette, ami elvárható egy csapatkapitánytól. És akkor itt ismételten el kell gondolkozni azon, hogyha a szövetségi kapitány és a játékosok is azt mondják, hogy nélkülözhetetlen eleme már a jelenléte is a válogatottnak, akkor miért van az, hogy a fél ország ellene szurkol?

Az nb1.hu nem rendelkezik hitelt érdemlő statisztikai adatokkal róla, de biztosak vagyunk benne, hogy nincs még a világon egy olyan válogatott, amelyiknek annyi ellenszurkolója lenne a saját hazájában, mint a magyarnak, és abban is biztosak vagyunk, hogy sehol a világon nem fordulhat elő, hogy a csapatkapitányt és a legtehetségesebbet, a sérülése miatt most sem játszó Szoboszlai Dominikot szapulják a legtöbben és a leghangosabban.

Szalai Ádám egyébként az értékesített 11-ese után emberségből is jelesre vizsgázott, amikor odaadta a labdát a következőnél Sallai Rolandnak, aki viszont hibázott. Ezen sorok írásakor még nem lehet tudni biztosan, csak sejteni, hogy Szalai döntött így (ez a valószínűbb) vagy ki volt adva Rossi által, hogy az elsőt Szalai, a másodikat meg más, jelen esetben Sallai végezze el, ha lesz, lesznek 11-eseink.

És akkor, hogy ne kerülgessük a forró kása további falatait sem: a mérkőzés döntő része nem volt jó meccs, a magyar válogatott nem játszott olyan jól és látványosan, mint szerettük volna, annak ellenére, hogy megvillanásai voltak, mint például Kalmár remek indítása Kleinheislernek a 64. percben (és ugye Varga Kevin sarkazása az elején, vagy később Botka beadása és a fejes...), aki viszont elhibázta a helyzetet.

Végig jobbak voltunk, San Marinónak nem igazán volt momentuma a masszív és lelkes védekezését leszámítva. Viszont az is tény, hogy a lengyelek ellen sokkal jobban játszottunk és az a meccs sokkal jobb is volt, de a labdarúgás örök igazsága, hogy az igazán jó mérkőzéshez két jól játszó csapat szükségeltetik...

Aztán a 71. percben végleg megnyugodhattunk, mert kétgólos előnyre tettünk szerint (San Marino nem Lengyelország, így nem kellett remegni, hogy kiegyenlít), Botka remek beadása után a 11-est kihagyó Sallai fejelt okosan a kapuba.

A végén Nikolics Nemanja is kiharcolt egy 11-est, amit magabiztosan értékesített, így a magyar válogatott teljesen magabiztosan hozta a kötelező és elvárt győzelmet.

Nem ez volt a világ valaha volt legjobb meccse, de mennyiszer átéltük már, hogy a kötelezőnek gondolt győzelmek helyett keserű döntetleneket, vagy ami még borzalmasabb, az azoknál is fájdalmasabb vereségeket kellett átélnünk.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: SZALAI ÁDÁM
Okosan és magabiztosan lőtte be az első 11-est, amivel nagyjából el is dőlt a mérkőzés. Ezért volt fontos azt értékesíteni, de hát majd biztos megkapja, hogy az csak egy 11-es volt... Márpedig, ha csak egy 11-es lenne bármelyik 11-es, akkor az összeset be kellett volna eddig is rúgni a labdarúgás történelmében, meg majd be kell rúgni a továbbiakat is. Ez az elv ugye pár perccel később ismét megdőlt...

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: SALLAI ROLAND TARTÁSA
Kihagyta a 11-est, de utána is lelkes maradt, alárendelte magát a csapat érdekeinek. Tud ő ennél látványosabban is játszani, de inkább küzdött és harcolt tovább, ezért is érdemelte meg, hogy gólt szerezzen.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:
13. p.:
Varga Kevin a bal oldalon sarokkal adott patent átadást Sallai Rolandnak, akit viszont Battistini felöklelt a tizenhatoson belül, jogos 11-es. A csapatkapitány Szalai Ádám állt a labda mögé, majd magabiztosan a bal alsóba gurított a jobbra elvetődő Benedettini mellett. 0-1!

71. p.: Botka Endre adott be jobbról remekül a túlsó ötösre, ahol érkezett Salllai, aki a kimozduló kapus fölött fejelte be a labdát a kapuba. Remek beadás és remek stukkolás volt. 0-2!

88. p.: Nikolicsot vágták fel a tizenhatoson belül, ez is jogos 11-es! Nikolics a balra vetődő kapus fölött magabiztosan vágta a léc alá a labdát. 0-3!

JEGYZŐKÖNYV:

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
I-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SAN MARINO–MAGYARORSZÁG 0–3 (0–1)
Serravalle, Olimpiai Stadion, zárt kapuk mögött. V: N. Walsh (skót)
San Marino:
E. Benedettini – Manuel Battistini, F. Fabbri, Brolli, D. Rossi, Palazzi – Lunadei (Zonzini, 53.), E. Golinucci, Mularoni – N. Nanni (Hirsch, 80.), F. Berardi (M. Bernardi, 80.). Szövetségi kapitány: Franco Varrella
Magyarország:
Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego (Kalmár Zs., a szünetben), Sigér, Gazdag (Kleinheisler, 62.), Cseri (Nikolics, a szünetben), Varga K. (Varga R., 72.) – Sallai R., Szalai Á. (Géresi, 85.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző:
Szalai Á. (13. – 11-esből), Sallai R. (71.), Nikolics (88. – 11-esből)
 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:
San Marino Albániát fogadja majd, a mieink Andorra vendégei lesznek. Mindkét gárdára hasonló mérkőzés és végeredmény vár, mint amit ma átélhettek.

A csoport többi mérkőzésén
Albánia–Anglia 0–2
(H. Kane 38., Mount 63.)
Lengyelország–Andorra 3–0 (Lewandowski 30., 55., Swiderski 88.)


FRISSÍTÉS:

22.50:

Lewandowski ismét bizonyított, az angolok megúszták - NB1.hu

23.09:

Rossi két kulcsemberére sem számíthat Andorrában - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink