Salzburg: magyar csillag születése

Sorban állhatnak érte a topcsapatok.

Forrás: redbull.com

Az év vége felé, az ember néha rövid számvetést készít, értékeli az évét.

Ezt  a magyar játékosokkal kapcsolatosan is szokás megtenni: ki milyen évet zárt klubjában, és ami a legfontosabb, a válogatottban.

Nem szokatlan, a nemzeti tizeneggyel kapcsolatban, hogy jó ha az ember erős volt matekból, mert számolni, azt bizony mindig kell. Most épp a selejtező sorozat végeztével sem tudjuk, hogy ott lehetünk-e a Budapesten is megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon vagy sem.

Szoboszlai: most Arsenal! - NB1.hu

Forrás: Délelőtt már foglalkoztunk egy összeállítás erejéig Szoboszlai Dominikkel, akivel kapcsolatban már a napnál is világosabb, hogy nincs olyan hét, de lehet, hogy nap sem, hogy ne kerülne be a sajtó vérkeringésébe egy vele kapcsolatos, esetleges átigazolási hír.

Ha nemzeti csapatunkat veesszük górcső alá, Willi Orbán stabil és gólerős játéka, illetve Pátkai örömet és pontokat szerző szerepeltetése mellett Szoboszlai Dominikot kell kiemelni. Az alig 19 éves játékos nemcsak klubszinten, hanem a válogatottban is letette névjegyét.

A Székesfehérvárott született futballista 2017-ben igazolt az osztrák RB Salzburg együtteséhez, ahol tudatosan felépítette magát, illetve a klubja sem kapkodott el semmit.Előbb a Salzburg második számú csapatánál kezdte meg a beilleszkedést (FC Liefering), ahol a jó játék és a gólok után egyre több szerepet kapott a "nagycsapatnál" is. A kupameccsek utána a bajnokságban is lehetőséget kapott, egyre többet, és ennek az építkezésnek az eredménye, hogy kettő hete a Bajnokok Ligája csoportjából való továbbjutásról döntő BL mérkőzésen újra ő futhatott ki kezdőként a Salzburg csapatában!

A mértékadó Tranfermarkt már most 15 millió eurót ír a neve mellé, de a számtalan külföldi kérő ellenére (a teljesség igénye nélkül: Inter, Juventus, Arsenal, Bayern München) Dominik nem kívánkozik más bajnokságba. A türelme könnyen kifizetődhet: a nála 5 évvel idősebb, Takumi Minaminot pár napja igazolta le a Liverpool.De nemcsak klubszinten lett kihagyhatatlan a kezdő tizenegyből, a válogatottban a Szlovákia utáni vereség után kezdőként lépett pályára, a szlovákok elleni otthoni mérkőzésen pedig parádés szabadrúgásgóllal egyenlített. A nemzeti színekben ez volt az első gólja, és szívből reméljük, hogy ezt hamarosan (akár már Bulgáriában) jó pár követi.

Legfrissebb híreink