Sallói szerint a Vasas felborította a belföldi átigazolási piacot

Kivásárlási árak, fizetések, aláírási pénzek legendája.

Forrás: Vasas FC

December 27-én nyilatkozott honlapunknak Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa, a Vasas FC kisebbségi tulajdonosa, aki a felnőtt csapat klubigazgatója is egyben. Nagy az interjúban kijelentette, minden csapatrészbe igazolnának, mert megítélésük szerint az élvonalban a helyük.

Minden csapatrészbe erősítenének, NB I-ben a helyük - interjú Nagy Miklós Vasas tulajdonossal

Ezért kellett menniük Szanyóéknak. Karácsony előtt történt a tulajdonosváltás a Vasasnál, a többségi tulajdonos Nagy György lett, a kisebbségi Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa. Utóbbi szakember az, aki mostantól a Vasas FC mindennapjait irányítja operatív vezetőként.

Az első fecske Vernes Richárd volt, aki Izraelből tért vissza. Vernes a Honvéd neveltje, de játszott már Ausztráliában, Pakson, Zalaegerszegen és Diósgyőrben is, miután az izraeli kitérő után Angyalföldre igazolt. Mint jeleztük, a támadót hívta a Paks és az MTK is, de a piros-kékek ajánlatával egyik klub sem tudott versenyezni. Az ajánlat alatt meg nemcsak az anyagiakat kell érteni, hanem a felvázolt szakmai koncepciót is. Ezt egyébként Vernesen kívül a további szerzemények is elmondták, kiemelve azt, hogy az új tulajdonosi kör hosszú távú koncepciót vázolt fel mindenki számára.

Válaszok válasza: „Nagyon boldog vagyok a feljutás miatt!"

Interjú Vernes Richárddal, a Vasas egyik téli igazolásával. Első (edző)meccsén (Vasas-Mezőkövesd 1-3) kezdőként lépett pályára Vernes Richárd, a Vasas egyik új szerzeménye, aki első labdaérintéséből gólt szerzett, de ezen túl is jó teljesítménnyel rukkolt elő. Amit az is bizonyít, hogy a társak rengeteget keresték a labdával, ami azt jelzi, hogy abszolút megbíznak benne mind szakmailag, mind emberileg.

Így a következő érkezőnek, Jova Leventének is, akit a Szparitól szereztek meg a fővárosiak úgy, hogy kivásárolták az élő szerződéséből, ami magyar klubtól nagyon, de nagyon ritka tett. Pláne úgy, hogy a Nyíregyháza elöljárói kijelentették, ők is vagy 4 évre szerződtették volna Jovát, akinek olyan ajánlatot tettek, mint még soha senkinek. Ám az ősszel 5 tizenegyeséből 5-öt belövő kapus is a Vasas szakmai koncepciója mellett döntött.

Jova Levente góljai - videó

Elképesztő szériát produkált. Lengyel Roland vezetőedzővé történt kinevezése után mind a 6 bajnokiját megnyerte az addig már majdnem a kiesők között emlegetett Nyíregyháza. Ám a feltámadás mellett volt még egy eléggé figyelemre méltó sorozatuk a piros-kékeknek. Ezt Jova Levente szolgáltatta, aki kapus létére 5 gólt is szerzett a bajnokságban.

A két elismert játékos után jöttek a fiatalok, ráadásul a magyar foci egyik legnagyobb ígéretével indították az igazolások bejelentését az angyalföldiek.

Hidi M Sándor már 16 évesen az ETO felnőtt csapatában játszott, 18 évesen írta alá első profi szerződését. Az őszi szezonban 11 alkalommal lépett pályára a Merkantil Bank Liga NB II küzdelmeiben, illetve kétszer játszott a Magyar Kupában. Többszörös utánpótlás-válogatott, 2019-ben például szerepelt a Svédországot, Svájcot és Örményországot legyőző U18-as magyar csapatban, valamint az U19-es válogatottban is pályára lépett az Eb-selejtezőkön.

Utána következett Ujvárosi Ádám megszerzésének a bejelentése. Róla a következőket közölte a klub közleménye: „A 19 éves – 188 cm magas – belső védőt a DVSC együttesétől igazoltuk, ahol eddigi pályafutása során 245 alkalommal lépett pályára. A debreceniek saját nevelésű játékosa az akadémián végigjárta a korosztályos csapatokat, majd 2018-ban fölkerült a DVSC első keretéhez. Hamar letette névjegyét, hiszen ugyanebben az évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében megválasztották az év utánpótlás férfi sportolójának, 18 esztendősen a Magyar Kupában is szerepet kapott, illetve a DVSC II. csapatának alapemberévé vált. Ujvárosi Ádám már az U15-ös korosztálytól kezdve folyamatosan az utánpótlás-válogatottak tagja volt, az U19-ig bezárólag összesen 23 alkalommal viselte a címeres mezt.”

Majd jött egy újabb bejelentés, mégpedig a következő: „A 25 esztendős Csató Martin a Merkantil Bank Ligában szereplő Aqvital FC Csákvár együttesétől érkezett. A többszörös utánpótlás-válogatott játékos személyében rutinos védőt igazoltunk, aki megfordult Győrben, Siófokon, Mezőkövesden és Dorogon, míg legutóbb a csákváriak keretét erősítette. Pályafutása során összesen 304 alkalommal lépett pályára. A tehetséges labdarúgó korán bemutatkozott, az U16-17 és U21-es válogatott szereplés mellett élete első NB II-es mérkőzését mindösszesen 18 évesen játszotta. Futballista családból származik, édesapja, Csató Sándor több mint 350 élvonalbeli találkozón szerepelt Békéscsabán, Győrben és a Videoton mezében.”

Nem csak Feczesint kellett észrevenni a Vasas meccsein

Bene Ferenc elmondta a sorrendet, amiben nincs változás. Két edzőmeccset is játszott szombaton a totálisan újjáalakuló Vasas. A kispadon Szanyó Károlyt váltó Bene Ferenc előbb az NB II-es Soroksár (1-0-s győzelem), majd a szlovák másodosztályú Somorja (0-0) ellen mérhette fel a segítőivel együtt, hogy nagyjából hol tartanak a felkészülésben.

A sort Feczesin Róbert zárta (eddig), aki az NB I-es góllövőlistát vezeti. Az Újpesttel kötött szerződésében volt egy záradék, mely szerint télen csapatot válthat. Tárgyalt a lilák belga tulajdonosával, de mint elmondta, a Vasas szerződése sokkal jobban kedvezett a számára, hiszen a hosszú távra felvázolt szakmai koncepció neki is elnyerte a tetszését, amit jelez, hogy 3 és fél évre írta alá a piros-kékekhez.

Az NB II-ben a 8. helyen telel a Vasas, 11 pontos hátrányban a már feljutó helyen álló, 2. helyezett Budafok mögött. Nagy Miklós többször, így honlapunknak is lenyilatkozta, hogy Nagy György többségi tulajdonossal két különböző üzleti tervet készítettek, egyet arra az esetre, ha már idén feljutnak az NB I-be, egyet meg arra, ha ez másfél év múlva következik be.

És ez az egész azért is érdekes, mert Sallói István, a ZTE sportigazgatója az M4 Sport adásában azt nyilatkozta, hogy a Vasassal esélytelen felvenni a versenyt. Sallóit ugye a zalaiak eddigi átigazolásairól kérdezték, pláne azért, mert eddig csak légiósok érkeztek a klubhoz.

Sallói leszögezte, hogy nem tudatos választás történt a részükről, hanem a piac diktálta nekik ezt. Mint mondta, szerettek volna magyar játékosokat igazolni, voltak kiszemeltjeik, de olyan igényekkel léptek fel, ami a számukra teljesíthetetlen volt, éppen ezért le kellett, hogy mondjanak róluk. Hozzátette, új szereplő a Vasas és a piros-kékek felborították a belföldi piacot. Mint mondta, olyan pénzek röpködnek, olyan kivásárlási árak és aláírás pénzek, ami óriási hatással van a fejleményekre, esélytelen a Vasassal pénzügyi értelemben versenyezni.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE FC-NÉL
Érkezők:
Eric McWoods (amerikai, Narva Trans – Észtország, szabadon igazolhatóként), Meshack Ubochioma (nigériai, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Fanosz Katelarisz (ciprusi, Omonia Nicosia – Ciprus), Stjepan Ostrek (horvát, NK Nafta Lendava – Lendva, Szlovénia)
Távozók: Devecseri Szilárd (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Miroszlav Grumics (szerb-magyar, Szeged-Csanád GA, szabadon igazolhatóként), Oleh Hologyuk (ukrán), Hudák Martin (Szeged-Csanád GA, szabadon igazolhatóként), Kiss Máté (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Szépe János (szlovákiai)

Legfrissebb híreink