Sallai Roland: kis önkritika és az Eb

Elmondta, hogy mi a Freiburg célja.

Forrás: SC Freiburg/Facebook

Már motoszkál a nyári labdarúgó Európa-bajnokság Sallai Roland fejében, aki szombaton góllal és két előkészítéssel vette ki a részét a sereghajtó Schalke 04 felett aratott 4-0-s diadalból.

Az M1 aktuális csatorna megkeresésére a Freiburg 23 esztendős támadója felidézte: a 22. percben büntetőből szerzett gólja előtt nem úgy játszott, ahogy elvárta volna magától, a találat viszont lökést adott neki, ezt követően javult a teljesítménye, és az egész csapat "odatette magát".

 

A Puskás Akadémia frappánsan üzent Sallai Rolandnak - NB1.hu

 

 

Mint mondta, bízik benne, hogy a kiváló forma az idény végéig kitart: jó erőben érzi magát és keményen dolgozik, hogy továbbra is jól tudjon teljesíteni.

"A fejemben ott motoszkál már az Európa-bajnokság is" - árulta el.

Öt fordulóval a Bundesliga zárása előtt a Freiburg 40 ponttal a 9. helyen áll a tabellán.

"A szezon elején a kimondott cél az volt, hogy maradjunk bent és a következő idényt is a Bundesligában tudjuk elkezdeni, ez mostanra stabilizálódott" - utalt Sallai a kiesőzóna előtti 14 pontos különbségre. Az európai kupaindulást érő hatodik helytől hét pontra van a Freiburg, ezt igyekszik most elérni a klub Sallai bevallása szerint, míg a célkitűzés, hogy az első tízben zárja a csapat a pontvadászatot.

Előre tekintve elmondta: a bajnokság zárása és a részben budapesti rendezésű kontinensviadal után szeretne a jövőjével foglalkozni, addig ezekre a feladatokra koncentrál.

Legfrissebb híreink