Ryan Giggs elhallgattatná a magyar szurkolókat – rasszizmusról is beszélt

A ZTE-MU BL-meccsről is frankó véleményt mondott.

Forrás:

Ryan Giggs, Wales szövetségi kapitánya azzal kezdte a hétfői sajtótájékoztatóját, hogy valamennyi játékosa bevethető, egészséges, a Budapestre történő utazásuk során semmi különleges esemény nem történt. Apró érdekesség, hogy Giggs már a sajtótájékoztató előtt szemrevételezte a Groupama Aréna gyepszőnyegét.
 
„Mai edzés után fogom eldönteni, mennyi változtatás lesz a kezdőcsapatban a horvátok elleni mérkőzéshez képest. A szezon végén vagyunk, nagy a meleg, a frissességet is figyelembe kell már venni. Nemcsak Gareth Bale, hanem a teljes válogatott jobban játszott a legutóbbi meccsen a második félidőben. Ehhez az kellett, hogy a horvátok visszahúzódtak, átengedték a területet arra a játékrészre. Vereséget szenvedtünk, de ettől még összeségében elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével.”
 
A walesi újságírók a magyar szurkolókról is kérdezték, ugye büntetés miatt 3 ezerrel kevesebb honfitársunk lehet a lelátón.
 
„Ennek ellenére tudom, hogy remek hangulat lesz a holnapi mérkőzésen. Azt viszont fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy a rasszizmus miatti büntetéseket enyhének tartom a labdarúgásban.”
 

null

null

Giggs budapesti élményeiről is beszélt.
 
„Sétáltunk egy órát Budapesten, több szurkolónkkal is találkoztunk. Sokan közölük a horvátok elleni, idegenbeli meccsen is ott voltak velünk. Úgy kell játszanunk, hogy elhallgattassák a magyar szurkolókat.”
 
Walesnek nem szabad kikapnia, mert akkor már 6 pontos lesz a lemaradása.
 
„Tudtuk, hogy két nehéz, idegenbeli találkozóval zárjuk a szezont, mivel legutóbb vereséget szenvedtünk, ezért kiemelten fontos, hogy most eredményesek legyünk. Tudjuk, hogy vannak még hátra meccsek, de a hátrányt egyáltalán nem könnyű ledolgozni ennyire erős csoportban.”
 

null

null

Giggs a magyar válogatottról is beszélt.
 
„Minőségi ellenfél a magyar válogatott. A pálya minden részében minőségi játékosok alkotják, ezért nem is emelnék ki senkit közülük. Nagyon jó csapategységet alkotnak.”
 
Nyilván szóba került a sajtótájékoztatón a 2002-es ZTE-MU BL-meccs is, melyet a zalaiak Koplárovics góljával nyertek meg 1-0-ra. Gigg mosolyogva, könnyedén válaszolt:
 
„Úgy emlékszem arra a találkozóra, mintha tegnap történt volna, mivel vereséget szenvedtünk… Szeretném kitörölni az emlékezetemből.”

Legfrissebb híreink