Rossi megszólalt Dzsudzsákról

Elmondta, mi van Kádárral és Orbánnal. Uruguay ellen nem Gulácsi fog védeni.

Forrás: mlsz.hu

A Puskás Aréna jövő pénteki nyitómérkőzésén Dibusz Dénes véd majd Uruguay ellen - mondta a kerethirdetés után Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese négy nappal később Walesben játszik sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt.

Wales-Magyarország: Marco Rossi magyarul hirdetett keretet Uruguay ellen is - NB1.hu

 

Az olasz szakember hétfőn a telki edzőközpontban tartott, keretkijelölő sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére elmondta, egyelőre nem akar számokról beszélni, hogy hány helyen változhat majd az együttes a két mérkőzés között,

ugyanakkor nem szeretne kísérletezni, mivel az Uruguay elleni összecsapást is rendkívül fontosnak tartja.

 

A tréner kiemelte, az, hogy a stadionavatóra pillanatok alatt elfogytak a belépők, jól mutatja, hogy miért is a futball a legnépszerűbb sportág Magyarországon, ez pedig személyesen hatalmas felelősséget jelent neki, hiszen ezen a találkozón is jó eredményt várnak tőle. Hozzátette, ennyi néző előtt játékosként már lépett pályára, edzőként viszont még nem volt része olyan hangulatban, ami a közel 68 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Arénában várható majd.

A keret egyik meglepetése az újonc Nagy Zsolt beválogatása, a Puskás Akadémia védőjéről Marco Rossi azt mondta, hogy régóta figyelték már a teljesítményét. Korhut Mihály eltiltás miatt nem léphet pályára Cardiffban, ahol a szélre - Gareth Bale miatt is - mindenképpen kellett gyors és erős játékos. Hozzátette, eredetileg Tamás Krisztiánt szerette volna meghívni, de ő nem állhat most a szakmai stáb rendelkezésére.

A sérültekről szólva a szövetségi kapitány megjegyezte, folyamatosan kapcsolatban vannak Kádár Tamással és Willi Orbánnal is, akiknek az állapota napról napra javul, de csak később derül ki, hogy valóban hadra foghatók lesznek-e majd.

 

Marco Rossi annyit már elárult a stadionavatóval kapcsolatban, hogy ott Dibusz Dénes a Ferencváros bombaformában lévő kapusa fog majd kezdeni, ugyanakkor Gulácsi Péter teljesítményével is rendkívül elégedett. Visszatér a válogatottba a Horvátország és Wales ellen is győztes gólt szerző Pátkai Máté, valamint Gazdag Dániel, aki parádés gólt lőtt a hétvégi fordulóban.

Kiderült, hogy Sigér Dávid nem véletlenül maradt ki a keretből. „Izomsérülése miatt nem kockáztatjuk meg, hogy játsszon” – közölte Rossi, aki Dzsudzsák Balázsról is kapott kérdést. „Államügy ez a kérdés lassan, úgy látom... Rögtön tisztáztuk a helyzetet, semmi probléma nincs köztünk. Balázs a kapitány, fontos szerep hárul rá a következő két hétben” – mondta.

 

Amennyiben a magyar válogatott - az eltiltott Korhut és Kleinheisler László nélkül - nyer Cardiffban, akkor kijut a jövő évi Európa-bajnokságra, amelynek egyik helyszíne a Puskás Aréna lesz.

Legfrissebb híreink